Κάστρο: «Με ενόχλησε η πράξη και η πρόθεση»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 17:28
Κάστρο: «Με ενόχλησε η πράξη και η πρόθεση»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Φάμπρι Κάστρο πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των Play Out της Super League.

Ο Κολομβιανός μέσος του ΠΑΣ, στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, έγινε δέκτης ρατσιστικού σχολίου από τον αμυντικό της ΑΕΛ, Μανώλη Μπέρτο. Ο Κάστρο έκανε κίνηση να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο έπειτα και από την παρέμβαση του διαιτητή Ευάγγελου Μανούχου, επέστρεψε και συνέχισε κανονικά τον αγώνα.

Αναλυτικά η (μεταφρασμένη) ανάρτηση του Φάμπρι Κάστρο:

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σκέφτηκα να φύγω από έναν αγωνιστικό χώρο εξαιτίας ενός ρατσιστικού σχολίου και συμπεριφοράς ενός συναδέλφου. Δεν θα πω αυτό που μου είπε ή το όνομα του παίκτη. Όσοι ήμασταν εκεί ξέρουμε τι έχει συμβεί.

Δεν ήθελα να μιλήσω στην τηλεόραση ή να σχολιάσω οτιδήποτε άλλο, πόσο μάλλον όταν αυτό θα έφερνε περισσότερο μίσος. Και στον κόσμο έχουμε ήδη αρκετό.

Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η δουλειά μου στον αγωνιστικό χώρο και η αφοσίωση που έχω σε αυτό το άθλημα και τους συναδέλφους μου, αλλά τέτοιου είδους καταστάσεις δεν πρέπει να συμβαίνουν πουθενά, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο.

Δεν με έχει προσβάλλει τόσο αυτά που μου είπε. Με ενόχλησε η πράξη αυτή καθ' αυτή και η πρόθεση.

Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όλοι μας βλέπουν, πολλά παιδιά θέλουν να μας μοιάσουν και αυτό δεν είναι το παράδειγμα που πρέπει να δώσουμε. Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο κόσμος, όπου οι αξίες εκλείπουν, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ο σεβασμός, η ανοχή και η αγάπη για να βελτιωθεί η κοινωνία.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, τους οπαδούς και όλους τους ανθρώπους που μου έχουν γράψει δείχνοντας την αγάπη και την υποστήριξή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα μου τον ΠΑΣ Γιάννινα που αμέσως επιλήφθηκε του θέματος και με στηρίζει σε αυτές τις στιγμές.

Είμαι πολύ καλά, είμαι δυνατός και έχω την επιθυμία να συνεχίσω πάντα να κάνω αυτό που μου αρέσει, δηλαδή να παίζω ποδόσφαιρο και να προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

"Χάρη στον πλούτο της καρδιάς μπορούν να βγουν τα λόγια...", κατά Λουκά 6:45».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 17:32