Με την πρόκριση στις αποσκευές του έφυγε την Πέμπτη από τη Σλοβακία ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά ηρθε ισόπαλος 1-1 με την Σπαρτάκ Τρνάβα, στον επαναληπτικό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 1-0 στην Τούμπα, «σφράγισε» το εισιτήριο για τα πλέι οφ, υπό το βλέμμα του μεγαλομετόχου του, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, μετά το -εύστοχο μεν αλλά ανύπαρκτο – πέναλτι του Σαμπό στο 34ο λεπτό, που κέρδισε από τον Όλσεν, ωστόσο στο 48′ ο Κωνσταντινίδης λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Κοροβέση, έκανε το 1-1 με κεφαλιά.

Με 10 παίκτες αγωνίστηκε από το 67ο λεπτό η ομάδα του Τούντορ, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σκόνδρας για χτύπημα εκτός φάσης στον Χάρμπα.

Το μεσημέρι (14:00) της Παρασκευής θα μάθει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, καθώς στις 14.00 θα διεξαχθεί η κλήρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Το γκολ του ΠΑΟΚ)

(Το εύστοχο πέναλτι της Σπαρτάκ)

Ο ΠΑΟΚ στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η Σπάρτακ πήρε το προβάδισμα με ένα πέναλτι-δώρο, στη μοναδική ευκαιρία που βρέθηκε απειλητικά στα καρέ του «δικεφάλου».

Ο πορτιέρο των «ασπρόμαυρων», έχοντας μπλοκάρει την μπάλα, βλέποντας τον Σάμπο να κινείται προς το μέρος του, τον χτύπησε με το γόνατο, με συνέπεια να καταλογιστεί παράβαση.

Ο αρχηγός της Σπάρτακ, δύο λεπτά αργότερα, δε δυσκολεύτηκε να στείλει, από τα 11 βήματα, την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ στο τρίλεπτο από το 11’ ως το 13’ έχασε διαδοχικές ευκαιρίες για να παραβιάσει τα δίχτυα του Κάμεναρ, με τους Μακ, Κάτσε, Πέλκα.

Πάντως η ομάδα του Τούντορ μετά το γκολ που δέχτηκε δεν αποσυντονίστηκε και δημιούργησε τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσει αρχικά στο 39’, με προσπάθεια του Μακ, μετά το σουτ του οποίου η μπάλα φάνηκε να περνάει από τη γραμμή, δεν καταλογίστηκε, όμως, γκολ.

Στην εξέλιξη της φάσης, νέο σουτ από τον Πέλκα, βρήκε στο κεφάλι του πεσμένου Μυστακίδη και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ επιτεύχθηκε, εν τέλει, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και δη στο 48’ με σέντρα από τα αριστερά, όταν ο Κοροβέσης βρήκε τον Κωνσταντινίδη και ο τελευταίος με κεφαλιά ισοφάρισε, σε 1-1, για τους Θεσσαλονικείς.

Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να… τελειώσουν το παιχνίδι στο 54’, ο Μακ όμως, όντας μόνος του απέναντι στον Κάμεναρ, όπως συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της Σπάρτακ. Στο 56’ ο Πέλκας φλέρταρε εκ νέου με το γκολ, ωστόσο η μπάλα μετά το πλασε του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάμεναρ.

Το σκηνικό διαφοροποιήθηκε αναγκαστικά στην πορεία για τους «ασπρόμαυρους», λόγω της αποβολής στο 67’, με απευθείας κόκκινη κάρτα, του Σκόνδρα (καταλογίστηκε φάουλ εκτός φάσης).

Μένοντας με δέκα παίκτες (όπως συνέβη και στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα με την αποβολή στο 2’ του Βίτορ), οι παίκτες του ΠΑΟΚ περιορίστηκαν στο να διαφυλάξουν τα νώτα τους, με τους Σλοβάκους, από την άλλη, να κινούνται πιεστικά κάτω από το κέντρο.

Η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο ματς ανήκε στους γηπεδούχους στο 73’, όταν ο Μίκοβιτς πλάσαρε, με τον Κοροβέση πάντως να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Σπαρτάκ Τρνάβα-ΠΑΟΚ 1-1

Γκολ: 34′ πεν. Σαμπό – 48′ Κωνσταντινίδης

Κίτρινες: Γκρέσακ, Χαλίλοβιτς, Τοθ, Σάμπο – Τζαβέλλας, Πέλκας, Ολσεν

Κόκκινες: 67′ Σκόνδρας

Σπαρτάκ Τρνάβα (Γιουράι Γιάραμπεκ): Κάμεναρ, Γιανέτσκα, Μπόρτελ, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς, Κασάδο (79’ Μπαέζ), Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς (79’ Μίκινιτς), Βόιτους (62’ Χάρμπα)

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ):
Όλσεν, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε (81’ Σαββίδης), Μακ, Μυστακίδης (57’ Κουλούρης, 69’ Πούγγουρα), Κοροβέσης, Πέλκας

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης