Την Μπαρτσελόνα έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Γιάννης Αναστασίου, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε μεγάλο πλήγμα για τη Γιουβέντους την απώλεια του Τζιόρτζιο Κιελίνι (τραυματίας), ενώ αναφερόμενος στην «φονική τριπλέτα» των Καταλανών (Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες), επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να τους σταματήσει οποιαδήποτε άμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω κι εύχομαι να γίνει ένας όμορφος τελικός. Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει η τακτική των δύο προπονητών. Αν και δεν έχω προτίμηση σε κάποια ομάδα, εάν μου έλεγαν να επιλέξω το νικητή θα έδινα μικρό προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα», τόνισε αρχικά ο Αναστασίου στον ΣΠΟΡ FM 94.6, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η Γιουβέντους είναι ομάδα που «δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί. Έγινε πιο αποτελεσματική με τον Αλέγκρι, παρουσίασε σημαντική βελτίωση τα τελευταία χρόνια και μπορεί να μην έχει την ποιότητα της Μπαρτσελόνα, αλλά διαθέτει παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα όπως ο Μπουφόν, ο Πίρλο, ο Τέβες»

Σε ερώτηση που του έγινε για την απώλεια του τραυματία Κιελίνι, ήταν κατηγορηματικός: «Είναι μεγάλο πλήγμα. Θεωρώ ότι ο παίκτης αυτός είναι η ψυχή της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι. Μπορεί ο Αλέγκρι να αλλάξει το σύστημα στην άμυνα και θεωρώ πως παίξει με τέσσερις αμυντικούς, γιατί η Μπαρτσελόνα έχει ευφυείς παίκτες που μπορούν να σου προκαλέσουν προβλήματα σε τέτοιο σχηματισμό. Θεωρώ πως έτσι θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση καλύτερα και θα περιμένει βοήθεια από τους πλάγιους μπακ».

Εν συνεχεία ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε για την επιθετική τριπλέτα της Μπαρτσελόνα πως «δεν σταματιούνται εύκολα. Μόνο αν βρεθούν σε κακή βραδιά ή εκνευριστούν. Αλλά κι αυτό το έχουν περιορίσει με την εμπειρία τους. Από το πουθενά μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους και να σκοράρουν. Ακόμη κι ο Σουάρες έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως είναι… τρίτος, πίσω από Μέσι και Νεϊμάρ, γι’ αυτό κι έχει προσθέσει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του, όπως το μαρκάρισμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας ο Αναστασίου τόνισε οτι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Μπαρτσελόνα είναι ότι παίζει πολύ ανοιχτά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ρισκάρει στο παιχνίδι της κι εκεί μπορεί να βρεθούν ανοιχτοί χώροι για τη Γιουβέντους με τον Τέβες. Είναι ευάλωτοι στην άμυνα λόγω του ότι οι πλάγιοι μπακ ανεβαίνουν συχνά πολύ ψηλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης