Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα και επεσήμανε ότι οι «πράσινοι» το 2015 θα είναι ακόμα καλύτεροι.

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και θέλαμε να κλείσουμε με μια καλή εμφάνιση και νίκη με το μηδέν πίσω. Είχαμε αρκετές αλλαγές σαν ομάδα και συνεχίζουμε να παράγουμε παίκτες και να γινόμαστε καλύτεροι και το 2015 να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Να συνεχιστεί η προαγωγή παικτών που έχει ξεκινήσει από πέρσι. Να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και πειστικοί τις εμφανίσεις μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι κρατάει από το παιχνίδι, είπε: «Ήταν σημαντικό για εμάς να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και με την σωστή νοοτροπία. Αυτό που είχα πει μετά το ματς με τον Πανθρακικό. Ήταν θέμα νοοτροπίας και όχι ποιότητας. Στα δυο εντός είχαμε κατάλληλη νοοτροπία. Είχαμε ένα κενό διάστημα ενδιάμεσα. Πρέπει να έχουμε διάρκεια, ιδίως στο υψηλό επίπεδο. Σήμερα κάναμε τα βασικά αρκετά καλά».

Για το σχόλιο του προπονητή της Κέρκυρας, Γρηγορίου, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με μέλλον, σχολίασε: «Τον ευχαριστούμε, είναι τιμητικό όταν κάποιος συνάδελφος μιλάει με καλά λόγια για την ομάδα σου. Να σας πω επίσης ότι και ο προπονητής της Ξάνθης ήρθε μετά το ματς και μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε πως πιστεύει πως είμαστε μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό να μείνουμε προσγειωμένοι, ταπεινοί. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Ήταν μια σεζόν από πλευράς απόδοσης πολύ καλή και ελπίζουμε να γίνουμε καλύτεροι».

Για την περίοδο των μεταγραφών, σχολίασε: «Έχει δοθεί η έκθεση. Για τον Λέτο νομίζω ότι ρωτήθηκε και αναγκαστικά έπρεπε να πει κάτι. Δεν θα ήθελα να πω εγώ κάτι για κάποιο όνομα. Οι συζητήσεις είναι για συγκεκριμένους παίκτες. Καμία ομάδα δεν είναι τέλεια. Οι προσθήκες θα μας δώσουν το κάτι διαφορετικό από τα στοιχεία που έχουμε ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αναστασίου ρωτήθηκε σε ποιες θέσεις ψάχνει παίκτες ο Παναθηναϊκός: «Το θέμα είναι ότι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι αρκετά δύσκολη για παίκτες που κάνουν την διαφορά. Το σημαντικό είναι ποιοι θα έρθουν. Έχουμε βάλει προτεραιότητες. Έχουμε κάνει προεργασίες δεν υπάρχει κάτι άμεσο για να μιλήσουμε για έναν ή για δυο, πέντε παίκτες».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την διαχείριση του αγώνα με τις αλλαγές που έγιναν: «Νομίζω ότι για εμάς είναι σημαντικό να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Σε κάποια ματς μας έλειψε η σύνεση και το μυαλό. Υπάρχει η ωριμότητα. Στο ματς με τον Ατρόμητο μια ανάλογη αλλαγή – αν θυμηθείτε – είχε βγει ο Πέτριτς και είχε μπει ο Ατζαγκούν. Είχαμε αλλάξει την τακτική μας και παίξαμε πιο κλειστά. Είχαμε αρκετές φάσεις και για άλλα γκολ το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε το 2-0. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι δεν σουτάρει αυτή η ομάδα έξω από την περιοχή».

Σε ερώτηση για τον Μπερίσα, ανάφερε: «Είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχαμε αρκετές επιλογές. Ο Ατζαγκούν είχε προγραμματίσει να φύγει την Δευτέρα εδώ και 3 μήνες. Και σίγουρα θέλαμε μια επιθετική επιλογή σε περίπτωση που στράβωνε κάτι να μας δώσει λύσεις. Είναι μεταβατική περίοδος για το παιδί, να δουλέψει, να γίνει καλύτερος. Δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Αν πιάσει τα στάνταρ που θέλουμε θα του δοθούν οι ευκαιρίες».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης