Στα «μαλακά» ο Μαρινάκης – Η αθλητική δικαιοσύνη έκανε και πάλι το θαύμα της

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021, 13:39
Στα «μαλακά» ο Μαρινάκης – Η αθλητική δικαιοσύνη έκανε και πάλι το θαύμα της

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να ρίξει στα... μαλακά τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη λεκτική επίθεση με ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον του διαιτητή Σιδηρόπουλου μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη.

Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών είχε τιμωρηθεί αρχικά από το πειθαρχικό όργανο της Superleague με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για πέντε μήνες, κατηγορούμενος εκτός από την εξύβριση του διαιτητή και για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Εντούτοις ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης άσκησαν έφεση στην Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία τελικά έπιασε τόπο.

Κι αυτό γιατί ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» απαλλάχθηκε από την κατηγορία της εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Αφού λοιπόν η αθλητική δικαιοσύνη έκανε και πάλι το... θαύμα της η ποινή του ισχυρού άνδρα των Πειραιωτών, μεταβλήθηκε σε απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια για δύο μήνες, που πρακτικά σημαίνει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης το δικαστήριο είχε αμφιβολίες για το αν πράγματι τελέστηκε η είσοδος στα αποδυτήρια του Σιδηρόπουλου από τον Μαρινάκη!

Συγκεκριμένα αμφιβολίες είχαν οι δύο από τους τρεις εφέτες, ο Μελισσινός και ο Παπακώστας, με το τρίτο μέλος του οργάνου, που είναι ο Κοσίνας να θεωρεί ότι το παράπτωμα τελέστηκε κανονικά.

Έτσι, με πλειοψηφία 2-1 ο Μαρινάκης τιμωρήθηκε με 2 μήνες απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο.

Από τη μεριά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως συνυπεύθυνη τιμωρήθηκε με 4.500 ευρώ πρόστιμο.

Η ανακοίνωση:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 37/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1 ΕΛΛΑΔΑ. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση. Κρίνει, κατά πλειοψηφία (Α.Μελισσινού και Χ. Παπακώστα), ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την παράβαση του άρθρου 12 παρ. 5 του ΚΑΠ (υπάρχουν αμφιβολίες). Το Μέλος Ι. Κοσίνα είχε την γνώμη ότι τελέσθηκε η ως άνω παράβαση. Κατά τα λοιπά , ομόφωνα, γίνεται δεκτό ότι τελέσθηκαν οι λοιπές πράξεις. Επιβάλλει (ομόφωνα) σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για κάθε μία των, πρώτης και δεύτερης, πράξεων και συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ (3.000+1.500). Απαγορεύει (ομόφωνα) στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δύο (2) μήνες.

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση του TIENTCHEU FRANC ERIC, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021, 15:28