Μετά την Οσμανλισπόρ, άλλη μία τουρκική ομάδα βρίσκεται στον δρόμο του Ολυμπιακού, καθώς ως γνωστον η Μπεσίκτας είναι η αντίπαλός του στη φάση των «16» του Europa League.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί απόψε στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» (22.05) και η ομάδα του Πειραιά, χωρίς τον Πάουλο Μπέντο στον πάγκο της, θέλει τη νίκη για να ανοίξει τον δρόμο της πρόκρισης, εν όψει και της ρεβάνς στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Βούζας ενεργοποίησε για αυτό το παιχνίδι τους εδώ και καιρό παροπλισμένους από τον Πάουλο Μπέντο, Εστέμπαν Καμπιάσο και Μάρκο Μάριν, καθώς τους συμπεριέλαβε στην αποστολή του Ολυμπιακού για την πρώτη αναμέτρηση με τους Τούρκους.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό αμφότεροι να βρεθούν στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας, που απέναντι στους «αετούς» θα προσπαθήσουν στο Καραϊσκάκη να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η τελευταία συμμετοχή του Μάριν ήταν στις 5 Φεβρουαρίου, όταν και είχε μπει ως αλλαγή στο εντός έδρας ματς (3-0) με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα, ενώ ο Καμπιάσο ήταν βασικός στο παιχνίδι (1-1) με τον Άρη για το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιανουαρίου, αλλά γενικότερα εδώ και καιρό αμφότεροι δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Πορτογάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτοιμος κρίθηκε και ο Μάνουελ Ντα Κόστα που ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Αντίθετα εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες, Στέφανος Καπίνο, Μπρούνο Βιάνα και Σεμπά, ενώ ο Τσόρι ως γνωστόν δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ, Μποτία, Καμπιάσο, Καρντόσο, Χουτεσιώτης, Σισοκό, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Λεάλι, Μανθάτης, Μάριν, Μάρτινς, Νικολάου, Ρέτσος, Ρομαό.

Από εκεί και πέρα, το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια, με τον ΑΠΟΕΛ να υποδέχεται στη Λευκωσία την Άντερλεχτ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει στη Ρωσία και στην έδρα της Ροστόφ. Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει και στη Γαλλία, όπου η Λιόν θα υποδεχθεί στο «Ζερλάν» τη Ρόμα του Κώστα Μανωλά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

ΠΕΜΠΤΗ

20.00 ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) COSMOTE SPORT 1 HD
20.00 Ροστόφ (Ρωσία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)
20.00 Κοπεγχάγη (Δανία)-Άγιαξ (Ολλανδία)
22.05 Θέλτα (Ισπανία)-Κράσνονταρ (Ρωσία)
22.05 Σάλκε (Γερμανία)-Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
22.05 Λιόν (Γαλλία)-Ρόμα (Ιταλία)
22.05 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπεσίκτας (Τουρκία) – 22.05 COSMOTE SPORT 2 HD
22.05 Γάνδη (Βέλγιο)-Γκενκ (Βέλγιο)

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 16/3.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης