Προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων ως την προσεχή Δευτέρα (26/4) έδωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο σε όλες τις πλευρές, μετά την εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του αντιπροέδρου της, Τάκη Αγραφιώτη, κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας να ορίσει τον Ιάκωβο Φιλιππούση ως εκτελεστικό γραμματέα.

Ουσιαστικά, οι «ερυθρόλευκοι» προσέφυγαν για τη διαδικασία, δηλαδή επειδή ο Ιάκωβος Φιλιππούσης ορίστηκε μετά από πρόταση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ (Παναγιώτης Δημητρίου) κι απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αφού ο νέος πρόεδρος, Θοδωρής Ζαγοράκης, παραιτήθηκε του δικαιώματός του για ορισμό του προσώπου θα πλήρωνε τη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλευρά του Ολυμπιακού ισχυρίζεται ότι ο εκτελεστικός γραμματέας ορίζεται μόνο μετά από πρόταση του προέδρου και κατά συνέπεια η επιλογή του προαναφερόμενου προσώπου δεν είναι έγκυρη, αφού δεν τηρήθηκε ο κανονισμός.

Από την πλευρά της ΕΠΟ προτάχθηκε το επιχείρημα πως δεν προκύπτει κάποια βλάβη στα συμφέροντα των αιτούντων, ενώ δεν είναι σαφές το έννομο συμφέρον τους, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπορεί να παραιτήθηκε του δικαιώματος της πρότασης, αλλά διαθέτει το δικαίωμα να πράξει κάτι τέτοιο.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της απόφασης της ΕΠΟ και κατά της προσφυγής του Ολυμπιακού έκανε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, που ήταν παρών στην εκδίκαση κι εκπροσωπήθηκε νομικά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης