Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε την Τετάρτη ο Βόλος.

Η ομάδα του Λόπεθ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-0 από τον πρώτο αγώνα σφράγισε το εισιτήριο, που οδηγεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Σερδινέρο, ωστόσο ο Δουβίκας επτά λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

 

Ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα κι έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή του ΟΦΗ, αλλά οι Κρητικοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 12΄με κεφαλιά του Σαρδινέρο μετά από σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ έδωσε ελπίδες ανατροπής του σκορ στους Κρητικούς, αλλά η ομάδα της Μαγνησίας, φρόντισε γρήγορα να τις περιορίσει, αφού στο 19΄ σκόραρε με σουτ ο Δουβίκας (από γέμισμα του Μπαρτόλο, γύρισε με την πλάτη στην εστία και νίκησε τον Σωτηρίου) για να κάνει το 1-1.

Πλέον ο ΟΦΗ χρειαζόταν… τρία ακόμη τερματα για να πάρει την πρόκριση, κάτι που έδρασε ανασταλτικά στους παίκτες των γηπεδούχων, που όμως δεν σταμάτησαν να προσπαθούν, παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες τους για ανατροπή ήταν πολύ λίγες.

Στο 30΄καλό σουτ του Σαρδινέρο έφυγε άουτ, ενώ στο 32΄ μακρινό σουτ του Δουβίκα απέκρουσε ο Σωτηρίου, όπως έκανε και στο 38΄ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, όταν ο ίδιος παίκτης του Βόλου βγήκε μόνος απέναντί του μέσα στην περιοχή, από μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών.

Στην επανάληψη, ο Βόλος μάρκαρε ψηλά τους παίκτες του ΟΦΗ δυσκολεύοντας το παιχνίδι του, ενώ με αντιπιθέσεις προσπάθησε να σκοράρει και πάλι. Έτσι στο 50′ προβολή του Δουβίκα από κοντά σε μεταβίβαση του Μπαρτόλο, ο Σωτηρίου κατάφερε με εξαιρετική ενέργεια να αποκρούσει την μπάλα. Στο 64΄ ο Σωτηρίου έκανε μία ακόμη καλή επέμβαση, όταν απέκρουσε σουτ του Περέα (είχε πάρει λίγο νωρίτερα τη θέση του Νίνη) μέσα από την περιοχή.

Το παιχνίδι έγινε κυρίως με μάχες στη μεσαία γραμμή, όπου το μετέφεραν οι Βολιώτες, με τους Κρητικούς να μην βρίσκουν επιθετικές λύσεις κι εκεί κρίθηκε ουσιαστικά η πρόκριση των φιλοξενουμένων, έχοντας και το πλεονέκτημα των δυο υπέρ τους τερμάτων από τον πρώτο αγώνα.

Κίτρινες: Μεγιάδο, Νέιρα/ Σέρτζιο Τέκιο

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές (79΄ Γρίβας), Βαφέας (46΄ Καστάνιος), Διαμαντής, Γιαννούλη, Κοροβέσης (54΄ Σολίς), Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος (54΄ Σελίμοβιτς), Στάρτζεον (79΄ Φερέιρα), Σαρδινέρο.

Βόλος (Άνχελ Λόπες): Γκαραβέλης, Σέρτζιο Τέκιο (84΄ Σάντσες), Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μαρτίνες (80΄ Κρητικός), Δουβίκας, Μπαρτόλο (84΄ Μπάλλας), Νίνης (60΄ Περέα).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης