Οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη των επιτελείων και του προσωπικού κάθε ελβετικού συλλόγου είναι υποχρεωμένοι από την Τετάρτη 4 Αυγούστου, να επιδεικνύουν ανά πάσα στιγμή έγκυρο πιστοποιητικό Covid, στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίσθηκαν από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Σε κάθε σύλλογο, ο «μάνατζερ Covid» (σ.σ. μέλος της διοίκησης του συλλόγου) θα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και την παρακολούθηση της συμμόρφωσης όλων των παικτών, αλλά και των μελών του προσωπικού με τις νέες οδηγίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το νέα μέτρο αποφασίσθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής της ελβετικής Football League, που ανάφερε ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αναβλήθηκαν δύο αναμετρήσεις λόγω καραντίνας που σχετίζεται με την Covid -19.

Οι «διαχειριστές covid» των συλλόγων θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι το πιστοποιητικό Covid, που εφαρμόζεται στην Ελβετία από τις 7 Ιουνίου, ελέγχεται και ισχύει. Το συγκεκριμένο έγγραφο υπάρχει σε έντυπη μορφή και σε εφαρμογή με κωδικό QR και μπορεί να το έχει κάθε πολίτης που είναι εμβολιασμένος (σ.σ. ισχύει για 365 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης), αλλά και άτομα που θεραπεύθηκαν από την Covid-19 (σ.σ. ισχύει για 180 ημέρες από την ημερομηνία του θετικού τεστ), όπως επίσης και όσοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό ή rapid test (σ.σ. ισχύουν για 72 και 48 ώρες, αντίστοιχα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης