Με τον Μάρκους Μπεργκ να σκοράρει στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 3-1 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο, και, κάνοντας το «2 στα 2» στον 8ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, κατέκτησε το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης.

Στο 75ο λεπτό ο Σουηδός στράικερ αντικατέστησε τον Πέτριτς, πατώντας… χορτάρι για πρώτη φορά μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του και εννέα λεπτά αργότερα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, με σουτ έξω από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Κλωναρίδη στο 50′, οκτώ λεπτά αργότερα ο Μπούι με το πρώτο του τέρμα με το «τριφύλλι» έκανε το 2-0, πριν ο Κουτρομάνος μειώσει στο 62′. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κούσας αποβλήθηκε στο 77ο λεπτό, αφήνοντας με 10 παίκτες το συγκρότημα του Χάβου, που μετά από αυτήν την ήττα αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το πρώτο μισάωρο πέρασε εντελώς ανεκμετάλλευτο για τους «πράσινους», οι οποίοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν στο 33′, όταν και είχαν δοκάρι με τον Ρισβάνη.

Στο τελευταία πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Κοτσόλη, με τον Καπέλ ο οποίος νικήθηκε στο 40′ από τον πορτιέρε του «τριφυλλιού» και δύο λεπτά αργότερα με το σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου, που εξουδετέρωσε ο πολύπειρος γκολκίπερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν αρκετά γρήγορα, με τον Κλωναρίδη, ο οποίος στο 50′ με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μπούι σκόραρε για πρώτη φορά με το «τριφύλλι», δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του, ωστόσο άμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων, καθώς μείωσαν στο 62′ με τον Κουτρουμάνο (ξεκίνησε από θέση οφσάιντ).

Στα τελευταία 15 λεπτά, μπήκε στο ματς ο Μάρκους Μπεργκ, μετά από 66 ημέρες απουσίας λόγω του τραυματισμού του στο ματς με τον Λεβαδειακό και ευτύχησε να συνδυάσει την επιστροφή του στα ματς του Παναθηναϊκού με γκολ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σουηδός στράικερ με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 84′ ανάγκασε τον Στεφανάκο να μαζέψει για τρίτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 77ο λεπτό ο Κούσας αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, καθώς αντίκρισε αρχικά την πρώτη για μαρκάρισμα στον Μπέργκ και δευτερόλεπτα αργότερα είδε και τη δεύτερη για διαμαρτυρία στον διαιτητή.

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1

Γκολ: 50′ Κλωναρίδης (Παναθηναϊκός), 58′ Μπούι (Παναθηναϊκός), 62′ Κουτρομάνος (Παναιτωλικός), 84′ Μπεργκ (Παναιτωλικός)

Κίτρινες: Μύγας (Παναιτωλικός), Koτσόλης (Παναθηναϊκός), Μπούρμπος (Παναθηναϊκός), Κούσας (Παναιτωλικός), Γοδόι (Παναιτωλικός)

Κόκκινες: 77′ Κούσας (Παναιτωλικός)

Δοκάρια: 33′ Ρισβάνης (Παναθηναϊκός)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης, Μέντες, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπαϊράμι, Δώνης, Ρισβάνης (75′ Τριανταφυλλόπουλος), Μπούρμπος, Μπούι, Πέτριτς (75′ Μπεργκ)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κοπύσας, Κόρμπος (70′ Μορέινο), Άλβες, Καπέλ, Καλογέρης, Μύγας (46′ Γοδόι), Εντζενγκέλε, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου (60′ Μαρτίνες)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης