O Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «As». Θυμήθηκε τη χρονιά (2003-2004) στην Ατλέτικο Μαδρίτης, μίλησε για τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τον Φερνάντο Τόρες, την ΑΕΚ το EURO 2004 και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δέχθηκα πολλή αγάπη από τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης από την αρχή. Ήταν καταπληκτικό. Χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες, αλλά οι φίλαθλοι φώναζαν το όνομά μου» θυμάται ο Νικολαΐδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Φερνάντο (Τόρες) ήταν μόνο 19 ετών, ήταν ο πιο αγαπητός στα αποδυτήρια. Ήταν ντροπαλός, αλλά υπέροχος παίκτης. Τον είδα σαν τον μικρό μου αδελφό, προσπαθούσα να τον βρω πάντα στο γήπεδο και να κάνω ό,τι ήταν απαραίτητο για να τον βοηθήσω να σκοράρει. Βλέπω σήμερα τον Σιμεόνε και βλέπω τον ίδιο χαρακτήρα, αυτόν που είχε τότε. Είναι νικητής και όταν παίζαμε η φωνή του ήταν εντυπωσιακή, φώναζε και μας έκανε όλους να τρέξουμε περισσότερο. Μας παρακινούσε. Ένας καλός τύπος» επισημαίνει, υποστηρίζοντας πως στην Ισπανία βρήκε την ηρεμία του:

«Στην Ισπανία ήταν όλα πιο ήσυχα, αγαπήσαμε τους ανθρώπους της και ήταν ιδιαίτερο γιατί η κόρη μας γεννήθηκε εκεί».

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον ελληνικό θρίαμβο στο EURO της Πορτογαλίας, η συνταγή της ελληνικής επιτυχίας είναι σαφής, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, ενώ ο Ντέμης Νικολαΐδης υποστηρίζει: «Το σύνολο, η πειθαρχία και η αντίσταση στην ήττα ήταν οι αξίες που μας οδήγησαν σε αυτήν την επιτυχία. Το μόνο πράγμα που δεν λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το ταλέντο, ναι, μας λείπει οτιδήποτε άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρακολουθώ πάντα τους αγώνες της Ατλέτικο, τόσο εγώ όσο και ο γιος μου» καταλήγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης