«Πώς είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής που έχει υποβληθεί σε αμέτρητους ελέγχους να υποφέρει από καρδιακή ανακοπή; Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να ξεφύγουν ακόμη και από τους πιο ακριβείς ελέγχους, ίσως επειδή οι επισκέψεις πραγματοποιούνται περιοδικά, οπότε ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει μεταξύ του ενός ελέγχου και του επόμενου».

Μιλώντας στο μικρόφωνο του Radio Punto Nuovo, ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρείας Καρδιολογίας του Αθλητισμού, Λούτσιο Μος, αναφέρθηκε στο δράμα που έπληξε τον Κρίστιαν Έρικσεν, εκφράζοντας φόβο ότι ο Δανός διεθνής μέσος της πρωταθλήτριας Ίντερ δεν θα είναι πλέον σε θέση να ξαναπατήσει το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον στη Serie A.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ιταλικός κανονισμός είναι ο πιο σοβαρός στην κόσμο και γι΄ αυτό ο αριθμός των ξαφνικών θανάτων κατά τη σωματική δραστηριότητα είναι χαμηλότερος από ό, τι σε άλλα κράτη. Η περίπτωση του Έρικσεν; Πρέπει να κατανοήσουμε τα αίτια της καρδιακής ανακοπής», δήλωσε ο ειδικός και προχώρησε τη σκέψη του:

«Η άποψή μου; Είχε αρρυθμία, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους που την προκάλεσαν. Μπορεί να υπήρχε μυοκαρδίτιδα, αλλά αυτό είναι μόνο εικασία. Όσο για την επέμβαση του Κιάερ; Ήταν πανέτοιμος να βάλει τον Έρικσεν σε πλευρική θέση, με τρόπο που να μπορέσει να τραβήξει έξω η γλώσσα του».

Για να καταλήξει ο Ιταλός γιατρός: «Θα παίξει ξανά ο Έρικσεν; Με την ιταλική νομοθεσία είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ξαναβρεθεί σε κάποιο γήπεδό μας στο μέλλον. Τα ισχύοντα πρωτόκολλα στην Ιταλία είναι άκαμπτα, οπότε δεν θα προτείνουμε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) καμία αλλαγή. Τα ευρωπαϊκά, που είναι ευρύτερα από τα δικά μας, πρέπει να αλλάξουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης