Τα κλαμπ των δύο πρώτων επαγγελματικών κατηγοριών της Ισπανίας, θα μπορούν να πραγματοποιούν πέντε αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (RFEF) ανακοίνωσε την Τρίτη (8/9) πως θα αποδεχθεί την πρόταση της Λίγκας να επιμηκύνει την αλλαγή του κανονισμού.

Έναν κανονισμό που εφαρμόστηκε στο φινάλε της περασμένης σεζόν από τη FIFA, μέσω της IFAB (της διεθνούς ομοσπονδίας που καθορίζει τους κανονισμούς του αθλήματος), για να περιοριστεί η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών μετά την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων που είχαν διακοπεί, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η IFAB αποφάσισε προ εβδομάδων να παρατείνει τις πέντε αλλαγές μέχρι τον Αύγουστο του 2021, ωστόσο, είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε ομοσπονδίας, το αν θα δεχθεί ή όχι την εφαρμογή του και την επόμενη σεζόν, στις εγχώριες διοργανώσεις της.

Η Ισπανία ήρθε να προστεθεί στις Γερμανία, Γαλλία (αλλά και Ελλάδα) που έχουν ήδη αποδεχθεί τη χρήση του κανονισμού των πέντε αλλαγών και για την αγωνιστική περίοδο 2020/21. Στην Αγγλία, ωστόσο, οι ομάδες ψήφισαν προ ημερών εναντίον των πέντε αλλαγών επαναφέροντας το παλιό στάτους των τριών στο νέο πρωτάθλημα της Premier League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης