Γκραβίνα: «Σε περίπτωση κρούσματος θα καταφύγουμε σε πλέι οφ και πλέι άουτ»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020, 22:14
Γκραβίνα: «Σε περίπτωση κρούσματος θα καταφύγουμε σε πλέι οφ και πλέι άουτ»

«Σήμερα κέρδισε το ποδόσφαιρο». Αυτά ήταν πρώτα λόγια του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, κατά την αποχώρηση του από τη σημερινή σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε η λύση των πλέι οφ και πλέι άουτ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε περίπτωση που επανεμφανιστεί κρούσμα κορωνοϊού και κινδυνεύσει η Serie A με νέο... break.

«Εισαγάγαμε μία διαφορετική μορφή, η οποία θα λειτουργήσει ως εγγύηση για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, όπως ζήτησε η UEFA, προτού καταφύγουμε στον αλγόριθμο. Το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι στις 20 Ιουνίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι. Εάν παρουσιαστεί προσωρινός αποκλεισμός του πρωταθλήματος έως τις 10-15 Ιουλίου, λόγω κορωνοϊού, τότε θα χρησιμοποιηθεί διαφορετική μορφή, αυτή των πλέι οφ και πλέι άουτ», είπε ο Γραβίνα.

Η 10η Ιουλίου αναμένεται να είναι μια καθοριστική ημερομηνία, καθώς μετά το πέρας της, ακόμη και ο αλγόριθμος (σ.σ. βασισμένος στα εντός και εκτός έδρας αποτελέσματα των ομάδων) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020, 22:15