Με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπαρμπόσα η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 της Βέροιας στην Ημαθία στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 5η αγωνιστική της Super League. Το σκορ άνοιξε για την «Βασίλισσα του Βορρά» ο Νέτο στο 32’, ενώ για την Ένωση ισοφάρισε ο Μπουονανότε στο 49’.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη και δημιούργησε ευκαιρίες με τους Μάνταλο (12’) και Βάργκας (15’). Η Βέροια μετά το πρώτο 20λεπτο κατάφερε να ισορροπήσει και ο Ναζλίδης στο 32’ έφυγε στην κόντρα, πάσαρε δεξιά του στον Νέτο και ο Βραζιλιάνος αφού «άδειασε» τον Τζανετόπουλο με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μπαρόχα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την «Βασίλισσα του Βορρά».

Η ΑΕΚ «πάγωσε» μετά το γκολ και το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει με ένα σουτ του Μπουανανότε στο 42’, το οποίο εξουδετέρωσε ο Καντιμοίρης.

Στο δεύτερο μέρος, η Ένωση ευτύχισε να ισοφαρίσει άμεσα με αποτέλεσμα να αναπτερωθεί το ηθικό των ποδοσφαιριστών της. Ο Σιμόες στο 49’ σέντραρε από δεξιά, ο Πούγγουρας προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μπουανανότε, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Καντιμοίρη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, οι παίκτες του Δέλλα ανέβασαν την απόδοση τους και τελικά επιβραβεύτηκαν στο τέλος. Στο 90’ ο Μπαρμπόσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ χάρισε στην ΑΕΚ το πρώτο της φετινό εκτός έδρας «τρίποντο» στο πρωτάθλημα!

Βέροια – ΑΕΚ 1-2 (Novasports 1)

Γκολ: 32′ Νέτο – 49′ Μπουονανότε, 90′ Μπαρμπόσα

Κίτρινες κάρτες: Πούγγουρας, Σιόντης, Ναζλίδης – Σιμόες, Μπαρμπόσα, Μπαρόχα

Κόκκινες κάρτες:

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Αραγονές, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Σιόντης, Βεργώνης, Νέτο (87′ Γεωργιάδης), Ναζλίδης, Μερεμπασβίλι (77′ Μαγέφσκι), Αμπντούν (71′ Κόλα).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας):
Μπαρόχα, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (80′ Μπαρμπόσα), Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (64′ Πλατέλλας), Μπουονανότε (75′ Κρισάντους), Μάνταλος, Βάργκας, Αραβίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης