Το μήνυμα της ΑΕΚ για τα 21 χρόνια από τον θάνατο του Λουκά Μπάρλου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, 11:45
Το μήνυμα της ΑΕΚ για τα 21 χρόνια από τον θάνατο του Λουκά Μπάρλου

Ήταν 20 Οκτωβρίου 1999, δύο ημέρες μετά την ήττα της ΑΕΚ (2-0) από τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», όταν τα μαύρα μαντάτα σκοτείνιασαν τον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Λουκάς Μπάρλος, ο πρόεδρος των προέδρων, έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 79 ετών. Είχε προλάβει, όμως, να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στη δημιουργία της μεγάλης ΑΕΚ της δεκαετίας του 1970.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ανάρτησή της στα social media αναφέρει:

Συμπληρώθηκαν 21 χρόνια...

Βρισκόμασταν και πάλι παραμονές ευρωπαϊκού αγώνα...

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος των προέδρων!

Ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΚ τον Μάρτιο του 1974 και μέχρι να παραδώσει στις 9 Ιουνίου 1981 στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, πρόλαβε να δημιουργήσει από το μηδέν μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες όλων των εποχών την οποία καμάρωσε στους 4 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1976-77, ενώ πανηγύρισε το νταμπλ του 1978 και το πρωτάθλημα του 1979.

Ήταν εκείνος που επέκτεινε το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια με την περίφημη σκεπαστή εξέδρα, ενώ είχε όνειρα για ακόμα μεγαλύτερη επέκταση της κιτρινόμαυρης ιδιοκτησίας προκειμένου να δημιουργήσει Παλέ ντε Σπορ πίσω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο!

Θείε Λουκά, το όραμά σου είναι και πάλι ζωντανό με την επιστροφή της ομάδας μας, εκεί που επί των ημερών σου την θαύμασε όλη η Ευρώπη!

Το έργο σου θα μνημονεύεται για πάντα και η μορφή σου θα κυριαρχεί αιώνια εκεί που εσύ έκανες τα πάντα για την ομάδα μας.

Άνοιξες τον δρόμο και εμείς ακολουθούμε στα βήματά σου!

Η αγάπη και η προσφορά σου στην ΑΕΚ θα αποτελεί για πάντα τον δικό μας φάρο!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, 12:04