Στις 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της μαραθώνιας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τη Δευτέρα με ψήφους 10-4 και 1 παρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη επιλογή για την έδρα του τελικού Κυπέλλου είναι η Ριζούπολη, ενώ αν είναι αρνητική η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας τότε η εναλλακτική είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη αναβάλλεται κατά μία εβδομάδα η πρεμιέρα της Super League, η οποία ήταν προγραμματισμένη τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Yπενθυμίζεται ότι ο τελικός Κυπέλλου έχει αναβληθεί δύο φορές, με τον λόγο της τελευταίας αναβολής να αφορά στο γεγονός ότι ο Λοβέρα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρότεινε τελικό στις 16 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός

Αντίθετη στη συγκεκριμένη απόφαση για τις 12 Σεπτεμβρίου ήταν η Λίγκα, που επανέλαβε την επιθυμία της να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα εκείνη τη μέρα, ωστόσο με την απόφαση της Ομοσπονδίας κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Μάλιστα οι τέσσερις εκπρόσωποι της Super League στην Ε.Ε. της ΕΠΟ ψήφισαν κατά της απόφασης.

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης, πρότεινε τη 16η Δεκεμβρίου κι αφού δεν υπήρχε συμφωνία, η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τις 12 Σεπτεμβρίου τέθηκε σε ψηφοφορία.

Δέκα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ψήφισαν υπέρ, τέσσερα κατά, ενώ υπήρξε κι ένα «παρών». Πλέον αναμένεται ο ορισμός της έδρας, που δεν μπορεί να είναι το ΟΑΚΑ, καθώς το Ολυμπιακό Στάδιο που αποτελεί έδρα των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού θα κλείσει προκειμένου να γίνουν βελτιωτικές εργασίες, καθώς ο αγωνιστικός χώρος του είναι σε κακή κατάσταση.

Όπως προαναφέραμε πρώτη επιλογή για να φιλοξενήσει τον τελικό είναι το γήπεδο της Ριζούπολης, ενώ ως εναλλακτική υπάρχει και το Πανθεσσαλικό.

Mένει να ξεκαθαριστεί εάν οι δύο φιναλίστ θα αγωνιστούν με τα παλιά ή τα νέα ρόστερ στον τελικό.

Γι’αυτό ακριβώς το θέμα η ΕΠΟ θα απευθυνθεί ερώτημα στη FIFA για την παροχή των απαραίτητων διευκρινίσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης