Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια με 2-0 στο φιλικό της με αντίπαλο την Ομόνοια, που διεξήχθη την Παρασκευή στο «ΓΣΠ», κάνοντας το «4 στα 4» στα ματς που έχει δώσει στη διάρκεια της προετοιμασίας της.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν στο 40΄με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής από τον Πινέδα, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της νέας του ομάδας, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μάνταλο στο 65′. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αρχίζει να «δένει» το 3-5-2 που σταθεροποιεί στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» ο Ματίας Αλμέιδα, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σε ρόλο δεξιού φουλ μπακ-χαφ και τον Τσούμπερ δίπλα στον Σέρχιο Αραούχο. 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει από την αρχή το παιχνίδι της και στο 4’ είχε την πρώτη τελική της προς την εστία του Φαμπιάνο με ένα σουτ του Τσούμπερ που πέρασε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 11ο λεπτό η «Ένωση» έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Τσούμπερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο.

 

Εν τέλει ο «δικέφαλος» άνοιξε το σκορ δέκα λεπτά αργότερα με τον Πινέδα, ο οποίος με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του με τη φανέλα του «δικεφάλου».

Στο 40’ από ωραία κίνηση και γύρισμα του Μάνταλου, ο Αραούχο έκανε «τσαφ» και δεν μπόρεσε να πλασάρει προς την εστία χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Ένα λεπτό μετά ο Στάνκοβιτς έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε κεφαλιά του Κακουλή και του Μπρούνο, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Η Ομόνοια άρχισε να ανεβάζει «στροφές» και στο 43’ από το γύρισμα του Μπάρκερ, ο Μπρούνο πλάσαρε πάνω απ’ τα δοκάρια αν και η μπάλα ήρθε «στρωμένη» στα πόδια του.

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ συνέχισε να «χτυπάει» πολύ καλά στην κόντρα την άμυνα της Ομόνοιας και στο 55’ έφτασε μία… ανάσα από το 2-0, όταν από ωραία πάσα του Τσούμπερ, ο Αραούχο «πάτησε» την μπάλα στον Πινέδα που μπήκε στην περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Φαμπιάνο.

Στο 65ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μάνταλό, ο οποίος, αφού ο Πινέδα με υπέροχη κίνηση τράβηξε πάνω του τους αμυντικούς της Ομόνοιας, βρήκε χώρο και μπήκε στην περιοχή, νικώντας με ωραίο πλασέ τον Φαμπιάνο.

Κίτρινες: Σιμάνσκι, Μάνταλος, Χατζισαφί

ΟΜΟΝΟΙΑ (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Μάθιους (70’ Ψάλτης), Λανγκ, Μίλετιτς (68’ Γιούστε), Λέζιακς (83’ Παναγιώτου), Μιξ (68’ Χαραλάμπους), Μπασιρού, Μπάρκερ (54’ Λοΐζου), Παπουλής (62’ Μάταβς), Μπρούνο Φελίπε, Κακουλλής (62’ Σάββα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67’ Ρότα), Χατζισαφί (80’ Κοσίδης), Τζαβέλλας (67’ Μοχαμάντι), Γκατσίνοβιτς (76’ Γιούσης), Σιμάνσκι (76’ Κορνέζος), Γιόνσον (76’ Μιτάι), Πινέδα (67’ Μουστακόπουλος), Μάνταλος 67’ Φράνσον), Τσούμπερ (67’ Άμραμπατ), Αραούχο (67’ Λιβάι Γκαρσία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης