Μία ημέρα μετά την επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ προς όλα τα αρμόδια όργανα για την αλλαγή της διαιτητικής σύνθεσης στον τελικό Kυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα απάντησε στην «Ένωση» ωστόσο η απάντησή του κρίνεται ανεπαρκής από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων».

Συγκεκριμένα στην απάντησή του προς την επιστολή των «κιτρινόμαυρων» ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας επιβεβαιώνει τα όσα γράφτηκαν σε δημοσίευμα για τις αλλαγές που έγιναν στην διαιτητική ομάδα του τελικού λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο ορισθείς πρώτος βοηθός του τελικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, δεν απαντά γιατί δεν αποφασίστηκε το προφανές και το νόμιμο βάσει των κανονισμών του ΚΑΠ και της UEFA, δηλαδή η αντικατάσταση του άρρωστου βοηθού από τον τέταρτο.

Παράλληλα, αναφέρει πως απλώς αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Var Assistant Referee και ότι στο VAR πήγε ο τέταρτος γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR!

Μεταξύ άλλων ο Περέιρα δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε κάποιον κανονισμό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήρε αλλά μιλάει για… διεθνή στάνταρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, δεν απαντά γιατί δεν ενημέρωσε τις ομάδες για τις αλλαγές στη διαιτητική σύνθεση του τελικού, δεν απαντά ποιον ενημέρωσε αλλά αναφέρει πως όλα έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του παρατηρητή διαιτησίας.

Κατόπιν τούτων η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε γνωστή στην ΕΠΟ την απογοήτευσή της αναφορικά με τις απαντήσεις του Περέιρα και ξεκαθάρισε στην ομοσπονδία ότι θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία εναντίον του.

Η Ένωση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον του, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η καταγγελία να κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA.

Πάντως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί από το νομικό επιτελείο της ομάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης