Ένα ανεύρυσμα αορτής προκάλεσε τον θάνατο του Αμερικανού δημοσιογράφου Γκραντ Γουόλ, που κατέρρευσε και πέθανε την περασμένη εβδομάδα- ενώ κάλυπτε τον προημιτελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία-, δήλωσε η χήρα του.

«Ο Γκραντ πέθανε από τη ρήξη ενός αργά αναπτυσσόμενου, μη ανιχνεύσιμου ανευρύσματος ανιούσας αορτής με αιμοπερικάρδιο», ανακοίνωσε η χήρα του, γιατρός Σελίν Γκάουντερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρώτα και κύρια, εκ μέρους μου και της οικογένειάς μας, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξη, την αγάπη και τη συμπάθειας από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Γουόλ, 48 ετών, πρώην συντάκτης του «Sports Illustrated» που είχε «μετακομίσει» στην διαδικτυακή πλατφόρμα Substack, έστελνε tweet για τον αγώνα Ολλανδίας-Αργεντινής την Παρασκευή 9/12, όταν κατέρρευσε.

Έγιναν προσπάθειες αναζωογόνησης στην αίθουσα Τύπου πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τίποτα δεν θα τον είχε σώσει», είπε η Γκάουντερ.

Ο Γουόλ έγραψε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ότι είχε επισκεφθεί ένα νοσοκομείο ενώ βρισκόταν στο Κατάρ και ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι του είπαν ότι πιθανότατα είχε βρογχίτιδα.

Η σορός του μεταφέρθηκε τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, όπου το γραφείο του ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε νεκροψία.

«Ενώ ο κόσμος γνώριζε τον Γκραντ ως σπουδαίο δημοσιογράφο, εμείς τον ξέραμε ως έναν άνθρωπο που προσέγγιζε τον κόσμο με ειλικρίνεια και αγάπη», έγραψε η Γκάουντερ. «Ο Γκραντ ήταν ένας απίστευτα συμπονετικός, αφοσιωμένος και στοργικός σύζυγος, αδελφός, θείος και γιος. Θα αγαπάμε για πάντα το δώρο της ζωής του.»

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Γουόλ άνοιξε συζητήσεις όταν έγραψε ότι τον σταμάτησαν σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας σταδίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου όταν προσπάθησε να μπει σε έναν αγώνα φορώντας μια φανέλα με το ουράνιο τόξο, δείχνοντας την υποστήριξή του στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Είπε ότι η ασφάλεια του ζήτησε να βγάλει τη μπλούζα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης