Ο ιδρυτής της ισπανικής εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών, Mediapro, Χάουμε Ρούρες κάλεσε τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ να αναγνωρίσει δημόσια ότι έκανε λάθος με το πρότζεκτ της European Super League.

Ο Πέρεθ ανακηρύχθηκε πρόεδρος του πρότζεκτ όταν δημοσιοποιήθηκε το εγχείρημα την Κυριακή (18/04), ωστόσο μέχρι την Τετάρτη (21/04) οι εννέα από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους, αποσύρθηκαν απ’ την ESL. Την ίδια ώρα, ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, παραδέχτηκε ότι το όλο σχέδιο δεν θα μπορούσε πλέον να προχωρήσει, αφήνοντας τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα… ολομόναχες στο πρότζεκτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι ποδοσφαίρου θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι μετά τις τελευταίες 48 ώρες», δήλωσε ο Ρούρες στο Radio Marca την Τετάρτη και πρόσθεσε: «Ο Φλορεντίνο Πέρεθ βγαίνει από όλο αυτό έχοντας υποστεί μεγάλη ζημιά. Πρέπει να βγει τουλάχιστον και να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος. Υποθέτω ότι θα το σκεφτεί βαθιά γιατί πολύ έξυπνος άνθρωπος.

Η Μπαρτσελόνα αντίστοιχα θα πρέπει να βγει και ξεκαθαρίσει τη θέση της. Δεν είχαν κανονίσει τίποτα με τηλεοπτικές εταιρείες ή χορηγούς. Γι’ αυτό έκανε αυτή τη… γελοία παρουσίαση στο «El Chiringuito» (σ.σ. τηλεοπτική εκπομπή). Εάν όχι, θα έκανε μία συνέντευξη Τύπου ή θα πήγαινε σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι δεύτερης κατηγορίας. Ο Φλορεντίνο έχει μπερδέψει το Bernabeu Director’s Box με το ποδόσφαιρο, αλλά η πραγματική ζωή είναι πιο περίπλοκη».

Ο Ρούρες η εταιρία του οποίου κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ισπανία για τη LaLiga, το Champions League και το Europa League, ήταν επίσης επικριτικός για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το ποιες ομάδες κλήθηκαν ως ιδρυτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν έχω πει σε διαφορετικά κλαμπ ότι αυτά τα (επιπλέον) χρήματα δεν υπάρχουν, δεν με πιστεύουν. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι… ημίθεοι και ότι μπορούν να κάνουν ό, τι τους αρέσει. Πως ακριβώς κατάφερε η Άρσεναλ να μπει εκεί και να πετάξει τη Σεβίλλη από τον κορυφαίο ανταγωνισμό της Ευρώπης;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης