Η Μίλαν παρουσίασε τον Κακά και ο Βραζιλιάνος άσος μίλησε για την… περιπέτειά στου στη Μαδρίτη, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους δεν «έπιασε» στη Ρεάλ.

Aρχικά, ο Κακά τόνισε: «Δεν ήταν λάθος του Ζοσέ Μουρίνιο το ότι έφυγα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είχε να κάνει με εκείνον, που ουσιαστικά με έκανε καλύτερο. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για εκείνους αυτά τα χρόνια και να διαβεβαιώσω ότι πάντα θα είμαι στη διάθεσή του. Ωστόσο, δεν ήμουν πάντα σε καλή κατάσταση και αυτό δεν βοήθησε. Ήταν μια καλή προσωπική εμπειρία για μένα στη Μαδρίτη, περισσότερο από ό,τι επαγγελματική. Ήταν όμως ένα διάστημα που με βοήθησε να μεγαλώσω, ωρίμασα πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν μετανιώνω για τα χρόνια που πέρασα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά, βλέποντας πως πήγαν τα πράγματα, έχασα λίγο το πάθος για το παιχνίδι. Η απόφαση για να φύγω ελήφθη αφού μίλησα με τον Κάρλο Αντσελότι. Δεν είχα συνέχεια στο παιχνίδι μου, αφενός λόγω των τραυματισμών, αφετέρου λόγω του συναγωνισμού. Ήθελα να παίζω συχνά στη Μίλαν, εκεί βασίστηκε η απόφασή μου. Θα ξαναβρώ τη χαρά τού να παίζω ποδόσφαιρο εδώ. Η Μίλαν ήταν η επιθυμία μου».

Ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους του κλαμπ, αλλά και στον νέο ρόλο του ίδιου: «Η Μίλαν είναι ανάμεσα στα επτά μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη και οφείλουμε να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Μπορούμε να τα πάμε καλά στην Ιταλία και την Ευρώπη. Έχουμε πολλούς πρωταθλητές που έχουν συνηθίσει σε συγκεκριμένες πιέσεις. Είμαι συνηθισμένος σε μια Μίλαν που νικάει. Ωστόσο, είναι μια νέα κατάσταση για μένα. Τώρα έχω διαφορετικό ρόλο εδώ, να βοηθήσω τους νεότερους, όπως βοηθήθηκα εγώ από τους σπουδαίους πρωταθλητές στο παρελθόν».

Όσον αφορά στην αλλαγή του συστήματος από τον Αλέγκρι σε 4-3-1-2 και τον ρόλο του, είπε: «Είμαι “δεκάρι”, αλλά παίζω όπου ο προπονητής θέλει για το καλό της ομάδας. Ο Μάριο Μπαλοτέλι και εγώ μπορούμε να δουλέψουμε μαζί. Ο Μάριο κάνει σπουδαία πράγματα εδώ, όπως και για όλες τις ομάδες στις οποίες έχει παίξει. Αλλά δεν είναι μόνο ο Μάριο. Έχουμε τον Αλεσάντρο Μάτρι, τον Τζιαμπάολο Πατσίνι, τον Στεφάν Ελ Σαραουΐ. Είναι όλοι τους σπουδαίοι παίκτες. Χρειάζομαι να βρω σταθερότητα ξανά, αλλά είμαι σωματικά έτοιμος για να παίξω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας υποστήριξε: «Αυτές οι μέρες είναι ιδιαίτερες, επειδή η ζωή μου είναι εδώ. Το να βρίσκομαι στο Μιλανέλο σήμερα είναι σαν να μην έφυγα ποτέ…».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης