Η πρώτη εντός έδρας βαθμολογική απώλεια για τη Βέροια σημειώθηκε στο παιχνίδι της με τον Πανιώνιο, για την 9η αγωνιστική της Super League.

Η «βασίλισσα του Βορρά» αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας με τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννου, που πέτυχε και τα δύο τέρματά τους (20′, 53′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι, αν και βρέθηκαν να χάνουν, κατάφεραν με γκολ των Κάμπορα (38′) και Ραούλ Μπράβο (45′) να γυρίσουν το παιχνίδι, ωστόσο ο «ιστορικός» παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Καντιμοίρη κι έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Βέροια.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο 20λεπτο του α’ ημιχρόνου δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις. Το σκηνικό αυτό άλλαξε στο 20ο λεπτό, όταν ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με τον Γιάννου να πιάνει με εξαιρετικό σουτ-βολέ έξω από την περιοχή «κρεμώντας» τον Καντιμοίρη, ο οποίος ήταν έξω από την εστία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ αυτό «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν πολλές φάσεις στην περιοχή της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Η πρώτη σημαντική στιγμή ήρθε στο 32′.

Τότε ο ο Καλτσάς «γέμισε» στην περιοχή και ο Μητρόπουλος έδιωξε την τελευταία στιγμή, την ώρα που η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 35′ η Βέροια έφθασε ξανά κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπαλάφας άνοιξε στον Κάμπορα, αλλά το πλασέ του απέναντι στον Παπαδόπουλο έφυγε άουτ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Κάμπορα, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Συγκεκριμένα με τρομερό γυριστό ψαλίδι του επιθετικού της ομάδας της Ημαθίας οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την ισοφάριση.

Η Βέροια συνέχισε να πιέζει την άμυνα του Πανιωνίου και στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου κατάφερε ν’ ανατρέψει το σκορ, όταν μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, ο Ραούλ Μπράβο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Γκρανέρο μπήκε και πάλι με… φόρα. Πίεσε την άμυνα του Πανιωνίου, αλλά άφησε κενά στην άμυνα της και το πλήρωσε. Στο 53ο λεπτό η άμυνα των γηπεδούχων «πιάστηκε στον ύπνο» και η μπάλα έφτασε στον Γιάννου, ο οποίος «νίκησε» με πλασέ τον Καντιμοίρη, ισοφαρίζοντας το σκορ.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι μοιράστηκε, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους. Ειδικά η Βέροια, καθώς από το 82′ αναγκάστηκε να συνεχίσει με δέκα παίκτες, αφού τραυματίστηκε ο Βέρτζος και είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.

Πάντως, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν με κάποιες αντεπιθέσεις να προσπαθούν για το γκολ της νίκης. Μάλιστα, στο 86ο λεπτό λίγο έλειψε να το πετύχουν, όταν το σουτ του Μπεν πέρασε μόλις άουτ.

Βέροια-Πανιώνιος 2-2

Γκολ: 38′ Κάμπορα, 45′ Ραούλ Μπράβο – 20′, 53′ Γιάννου

Κίτρινες: Βέρτζος, Αμαραντίδης – Τασούλης, Σιώπης

Βέροια (Κάρλος Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπατιόν, Βάσκες (55΄ Μπαργκάν), Ντουμίτρου (66΄ Μπεν), Μπαλάφας, Καλτσάς, Κάμπορα (79΄ Γεωργιάδης).

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος):
Παπαδόπουλος, Παντίδος, Γιάννου, Κολοβός, Τασουλής, Φούντας (41΄ Γκίνη), Σιώπης, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (81΄ Ντουρμισάι), Αργυρόπουλος (87΄ Πάνος), Οικονόμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης