Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΠΑΟΚ, ύψους 28 εκατ. ευρώ, αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Τούμπα.

Όπως ανακοινώθηκε, αυτή θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα 28 εκατομμύρια ευρώ, οι 300.000 θα πάνε στο κεφάλαιο και το υπόλοιπο ποσό στο αποθεματικό ταμείο της εταιρείας.

Έτσι, το νέο μετοχικό κεφάλαιο του ΠΑΟΚ θα ανέρχεται στα 116.140.631,40 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που έχει βάλει μέχρι τώρα ο κ. Σαββίδης είναι 145.229.878 ευρώ.

Στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διάφοροι μικρομέτοχοι έθεσαν ζητήματα και ζήτησαν διευκρινίσεις στις οποίες απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, κυρίως για την αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου και την επιλογή και σύναψη συνεργασίας με τον Αμπέλ Φερέιρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο ΠΑΟΚ και ειδικά ο Ιβάν Σαββίδης κινήθηκε αστραπιαία και μέσα σε τρεις ημέρες, καταβάλλοντας 2.5 εκατ. ευρώ, έκλεισε το θέμα του προπονητή με συνοπτικές διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου, που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε τέσσερα τρόπαια. Από εκεί και πέρα, είναι παρελθόν για την ομάδα και πλέον έχουμε νέο προπονητή και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Δεν το περιμέναμε αυτό που έγινε. Η ΠΑΕ και ο κ.Σαββίδης αντέδρασαν γρήγορα και αποκτήσαμε νέο προπονητή, πιο ακριβό από τη ρήτρα του κ. Λουτσέσκου. Η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία πλήρωσε 2 εκατομμύρια και εμείς πληρώσαμε 2.5 εκατ. ευρώ στη Μπράγκα για την απελευθέρωση του κ. Φερέιρα.

Σεβόμαστε ότι ο Λουτσέσκου είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας. Είναι παρελθόν και δεν θα θέσουμε σε διαδικασία σύγκρισης κανέναν. Ο Λουτσέσκου είχε το πιο υψηλό συμβόλαιο προπονητή στην Ελλάδα».

Για το έμψυχο υλικό και τις αλλαγές του καλοκαιριού είπε: «Είχαμε πει για την Ευρώπη, οι μεταγραφές έγιναν και έπαιξαν κάποιοι και με τον Άγιαξ είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση.

Ο Ντούγκλας και ο Εσίτι έπαιξαν σε αυτά τα ματς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πολλοί έρχονται, πολλοί φεύγουν, προπονητές-παίκτες. Κρατήσαμε πάρα πολλούς παίκτες από την περασμένη σεζόν, δύο συμβόλαια μόνο δεν ανανεώθηκαν, του Σάκχοφ και του Κάνιας. Ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Κρέσπο, Βαρέλα, Μπίσεσβαρ και Πασχαλάκη.

Από τους 6 παίκτες που τελείωναν τα συμβόλαια ανανεώθηκαν τα 4. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει δέσιμο και κορμός τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια, αλλά υπάρχουν και νέα πρόσωπα που αξίζουν να είναι εδώ. Ήταν αποτυχία η σύντομη πορεία στην Ευρώπη.

Δεν δικαιολογούμαστε που δεν περάσαμε τη Σλόβαν, αλλά είναι παρελθόν. Έχει αντίκτυπο και στην ΠΑΕ αυτό. Τα αποτελέσματα στην Ευρώπη δεν ήταν και πέρσι καλά για να φέρουν έσοδα».

Στο θέμα του ισοζυγίου οικονομικών απάντησε: «Το θέμα του FFP είναι υπό έλεγχο για να μην υπάρχει κανένα θέμα. Έγιναν μεταγραφές και το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Μπορεί να πωληθεί κάποιος ή να έρθει κάποιος παίκτης. Η ομάδα κρατάει το αήττητο των 43 αγώνων, μακάρι να σπάσουμε το ρεκόρ των 58 αγώνων. Η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο με πάθος, όπως και πέρσι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης