Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League ο ΠΑΟΚ, καθώς πέτυχε… μισή ντουζίνα γκολ (6-0) την Πέμπτη στον επαναληπτικό με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά καλούνταν να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 του πρωτου ματς, ωστόσο μετετρεψε το ματς με τους Κροατες στην Τούμπα σε παράσταση για έναν ρόλο, κάνοντας «πάρτι» στο πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χορός των γκολ ανοιξε διά ποδός Λούκας, ο οποίος σκόραρε μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μακ τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το 2-0, ενώ βρήκε εκ νέου δίχτυα στο 84′ διαμορφώνοντας το τελικό 6-0. Ενδιάμεσα σκόραρε ο Πελκας, ο οποίος στο 14΄ έκανε το 3-0 ενώ ακολούθησε το τέρμα του Κίτσιου στο 34′ και το αυτογκόλ του Αντριγιάσεβιτς στο 59′.

Στην επόμενη φάση η ομάδα του Τούντορ θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σπαρτάκ Τρνάβα ή Λίνφιλντ στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου.

Ο αγώνας

O ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ και πέτυχε τον στόχο του και με το… παραπάνω. Οι παίκτες του Τούντορ πίεσαν τους φιλοξενούμενους, τους έριξαν με το… καλημέρα στα σχοινιά και στο 14ο λεπτό έφτασε να προηγείται με 3-0 σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον… χορό των γκολ άνοιξε ο Λούκας, ο οποίος στο 3′ μετά από προσπάθεια του Μακ και κόντρες, η μπάλα στρώθηκε μπροστά του κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το πρώτο γκολ ήρθε και το δεύτερο τέρμα για τους Θεσσαλονικείς.

Στο 7′ ο Λούκας έβγαλε μόνο του τον Μακ, εκείνος πλάσαρε τον Ζελένιτσα κι έδωσε «αέρα» δυο γκολ στον ΠΑΟΚ, ενώ στο 14′, ο Κουλούρης έβγαλε τη συρτή σέντρα για τον Πέλκα, που με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λοκομοτίβα, από ελεγχόμενη όμως θέση οφ-σάϊντ.

Η διάθεση των γηπεδούχων για επιθετικό παιχνίδι και γκολ δεν κόπασε. Στο 34′ ο Κίτσιου πήρε την μπάλα κι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, για να καταλήξει στην αριστερή γωνία του Ζελένιτσα και να γίνει έτσι το 4-0 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο «δικέφαλος» του Βορρά έφτασε στο 5-0 στο 60′ με αυτογκόλ, όταν ο Μακ έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Μρτσέλα να απομακρύνει πάνω στον Αντριάσεβιτς για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα από το σώμα του τελευταίου.

Το «κερασάκι στην τούρτα» για τον ΠΑΟΚ μπήκε στο 84′, όταν ο Μακ από πάσα του Κίτσιου μέσα στην περιοχή με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο θριαμβευτικό 6-0, δίνοντας έναυσμα για πανηγυρισμούς στους περίπου 10 χιλιάδες φίλους του που πήγαν στην Τούμπα για να δουν την πρώτη εντός έδρας παρουσία του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ-Λοκομοτίβα 6-0

Γκολ: 3′ Λούκας, 7′, 84′ Μακ, 14′ Πέλκας, 34′ Κίτσιου, 59′ αυτ. Αντριγιάσεβιτς

Κίτρινες: Κίτσιου, Τζιόλης, Μπεγκόνια

ΠΑΟΚ:
Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κάτσε, Πέλκας, Τζιόλης (46΄ Μαντούρο), Μακ, Λούκας (81΄ Μυστακίδης), Κουλούρης (60΄ Κουλούρης)

Λοκομοτίβα: Ζελένιτσα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένκα (25΄ Μίσιτς), Σόβτσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντριγιάσεβιτς, Λέκο (46΄ Ντολεζάλ), Μάριτς (56΄ Τσάπαν), Κόλαρ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης