Όσα χρόνια κι αν περάσουν κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την 4η Οκτωβρίου 1999, όταν η οικογένεια του ΠΑΟΚ βυθίστηκε στο πένθος.
Πριν από 19 χρόνια ακριβώς, έξι οπαδοί του «Δικεφάλου»έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, όταν επέστρεφαν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είναι η πιο «μαύρη» ημέρα του δικεφάλου του Βορρά στην 89χρονη ιστορία του.

Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα δεν γιορτάστηκε όπως θα έπρεπε, στις 4:30 τα ξημερώματα στα Τέμπη, το τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι στην προσπάθειά του να προσπεράσει και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι.

Με το ολισθηρό οδόστρωμα η προσπέραση που ήθελε να κάνει τον ανάγκασε να χάσει τον έλεγχο του και να ανατραπεί. Τα 6 παλικάρια και ο 68χρονος οδηγός του μικρού φορτηγού έφυγαν τόσο άδοξα από τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο, όταν έρχεται η 4η Οκτωβρίου, κάθε μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, νιώθει μία θλίψη, πολύ απλά γιατί δεν ξέχασε και δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ.

Ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 χρόνων), ο Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 χρόνων), η Χριστίνα Τζιόβα (18 χρόνων), ο Αναστάσιος Θέμελης (22 χρόνων), ο Γεώργιος Γκανάτσιος (22 χρόνων), ο Κυριάκος Λαζαρίδης (17 χρόνων), όλοι μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, καθώς και o Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα και συγκρούστηκε στα Τέμπη με το πούλμαν που επέβαιναν οι άτυχοι οπαδοί δεν πρόκειται να σβήσουν από τις μνήμες μας.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης