Mε τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώνεται η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό, καθώς το «τριφύλλι» μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου την Τετάρτη πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν (1-1) στον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, και μία αγωνιστική πριν το τέλος του μίνι πρωταθλήματος, «σφράγισε» την πρωτιά που της δίνει την ευκαιρία, μέσω των προκριματικών, να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 33ο λεπτό με τέρμα του Καρέλη, ωστόσο το γκολ του Ναπολεόνι στο 85′ άγχωσε τους παίκτες του Αναστασίου, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να διαφυλάξουν τον βαθμό, που σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη,τους χάρισε την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, ενώ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Αμπέντ στο τέλος της αναμέτρησης.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο αγώνας του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για τους «πράσινους». Στην αντίπερα όχθη το γκολ του Ναπολεόνι έδωσε ελπίδες στους Περιστεριώτες ότι θα αποφύγουν την τελευταία θέση και το Β΄ προκριματικό του Europa League στα μέσα Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Ατρόμητο ξεκίνησε το ματς στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο. Πρωταγωνιστής και στις δύο ήταν ο Καραμάνος, ο οποίος στο 4΄ νικήθηκε από τον Καπίνο στο εξ επαφής σουτ που επιχείρησε, ενώ ένα λεπτό κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας μετά την εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Ναπολεόνι.

Σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών εξελίχθηκε το ματς, καθώς στο 18΄ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να χάσουν γκολ από αυτά που δεν χάνονται. Από λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε Σηφάκη και Φυτανίδη, ο Καρέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας και κυριολεκτικά σε άδεια εστία σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ατζαγκούν από πλάγια ήταν άστοχο.

Το ματς εξακολούθησε να έχει γρήγορο ρυθμό και στο 33΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Από το πλασέ του Καρέλη στην κίνηση, ο Σηφάκης απόκρουσε προσωρινά και ο Κλωναρίδης σε κενή εστία «έγραψε» το 1-0 με πλασέ. Ακριβώς στο 45΄ ο Καρέλης έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι στο Σηφάκη, αλλά το πλασέ που έκανε ήταν κακό και η μπάλα έφυγε άουτ.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου οι Περιστεριώτες «άγγιξαν» το γκολ στο 54΄, με το Ναπολεόνι να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

Η ατυχία για το συγκρότημα του Παράσχου δεν είχε τελειωμό, καθώς στο 83΄ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, αρχικά με το σουτ του Ούμπιντες να σταματάει πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο και στην επαναφορά της μπάλας το νέο σουτ του Ναπολεόνι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά, στο 85΄ ο Ναπολεόνι βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 1-1, ενώ στο 89΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ολική ανατροπή, αλλά ο Φάμπιο καθυστέρησε να δώσει στον αμαρκάριστο Μπρίτο.

Παναθηναϊκός- Ατρόμητος 1-1

Γκολ: 33′ Κλωναρίδης (ΠΑΟ), 85′ Ναπολεόνι (Ατρόμητος)

Κίτρινες: Δημούτσος (Ατρόμητος), Αμπέντ (ΠΑΟ), Καπίνο (ΠΑΟ)

Κόκκινες: Αμπέντ (90΄+3) δεύτερη κίτρινη)

Δοκάρια: Καρέλης (18′, ΠΑΟ), Ναπολεόνι (83′, Ατρόμητος)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ, Ατζαγκούν (80΄ Δώνης), Κλωναρίδης (56΄ Λαγός), Καρέλης (66΄ Μπεργκ).

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Μπάλλας (75΄ Γεωργίου), Γιαννούλης, Καραμάνος (55΄ Μπρίτο), Δημούτσος (69΄ Φωτάκης), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης