Την πεποίθηση πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί έναντι του Άγιαξ στην επόμενη φάση του Champions League εξέφρασε ο Αμπέλ Φερέιρα, μετά το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, για τον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, στην Τούμπα, που έληξε ισόπαλο με 2-2.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» ανέφερε αρχικά: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Είχαμε το ψυχικό σθένος να βρούμε απαντήσεις, να ισοφαρίσουμε μετά το γκολ που δεχτήκαμε στην αρχή του ματς και μετά να σκοράρουμε ξανά. Είχαμε αργότερα και δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες για τρίτο γκολ και σε τέτοιου επιπέδου αγώνες, μία, τουλάχιστον, σαν αυτές τις ευκαιρίες, τις κάνεις γκολ. Ο αντίπαλος, με πιο πολλά επίσημα ματς σε σχέση με μας, που απόψε δώσαμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας, είχε καλύτερη φυσική κατάσταση και στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερη κατοχή και τον έλεγχο. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και αφορά στο να περάσουμε από αυτήν την προκριματική φάση. Το πρώτο μας γκολ έγινε μετά από μια πολύ καλή συνεργασία και το δεύτερο από στατική φάση, η οποία είχε δουλευτεί την προηγούμενη του αγώνα. Χωρίς να θέλω να αφαιρέσω κάτι από την ποιότητα του αντιπάλου, τα δυο γκολ του Άγιαξ είχαν τύχη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ο Φερέιρα, τονίζοντας: «Από μικρός έμαθα στο ποδόσφαιρο πως ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε. Τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο απόψε. Το ποδόσφαιρο με έμαθε πως όλα είναι πιθανά. Γνωρίζουμε πως έχουμε να πάμε να παίξουμε σε μια δύσκολη έδρα. Άσχετα με το αποψινό αποτέλεσμα, πάλι θα έπρεπε να πάμε για το καλύτερο δυνατό στην Ολλανδία. Πρέπει να αναλύσουμε όσο γίνεται καλύτερα το αποψινό παιχνίδι, με στόχο να έχουμε την καλύτερη τακτική προσέγγιση στη ρεβάνς, που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τον Άγιαξ».

Για το πως ένιωσε στο πρώτο επίσημο ματς ως προπονητής του ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Είμαι συναισθηματικός χαρακτήρας, ζω το παιχνίδι από παντού. Το κλίμα σήμερα ήταν πέρα από τη φαντασία μου, είναι η μεγαλύτερη δύναμη και ώθηση ο κόσμος μας για να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα φέτος, σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Πιστεύω πραγματικά πως όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί είμαστε».

Κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι, αλλά και ρεαλιστές. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Πρέπει να κερδίσουμε στην Ολλανδία. Παίζουμε, αυτήν τη στιγμή, με το αποτέλεσμα. Είχαμε ένα καλό 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο απόψε, αυτά τα 20 λεπτά έχουμε στόχο σε κάθε παιχνίδι να γίνονται περισσότερα. Δεν ξεχνάμε, πάντα, πως στο γήπεδο υπάρχει και ο αντίπαλος. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να φτιάξουμε την αγωνιστική ταυτότητά μας. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και σύντομα θα μπορούμε να υπολογίζουμε και σε παίκτες που τώρα είναι τραυματίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης