Εντυπωσιακή νίκη με 5-2 σκορ πέτυχε την Κυριακή ο Παναιτωλικός κόντρα στη Skoda Ξάνθη, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Αγρινιώτες ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες, με δύο γκολ (21΄, 45΄) και μία ασίστ στη φάση που σκόραρε ο Εντζεγκέλε (53΄), πριν βρουν δίχτυα και οι Μαρτίνες (60΄) και Κάπελ (69΄). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ακρίτες είχαν προηγηθεί στο 4΄ με τον Λισγάρα και είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στην εκπνοή του ημιχρόνου (45+3΄) με τον Λουσέρο.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στο 4΄ με κοντινή προβολή του Λισγάρα μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ της Ξάνθης και στο 7ο λεπτό είχαν μία καλή στιγμή με τον Μπεχαράνο (απέκρουσε ο Ζαρόπουλος), για να φτάσουν εν τέλει στην ισοφάριση στο 21΄ με τον Βιγιαφάνιες, που εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Ζαρόπουλου σε κεφαλιά του Μορένο.

Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Μορένο βρέθηκε απέναντι στον Ζαρόπουλο, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης τον νίκησε και στην επαναφορά ο Φωτάκης έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως (εν μέρει και λόγω των τραυματισμών του Παπαστεριανού και του Μορένο που αντικαταστάθηκαν), όμως στο 45΄ οι Αγρινιώτες κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με σκόρερ ξανά τον Βιγιαφάνιες, μετά από εξαιρετική πάσα του Μπεχαράνο με «τακουνάκι».

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι «ακρίτες» πολιόρκησαν την αντίπαλη εστία, ο Ράφαελ απέκρουσε τα σουτ των Γουάλας και Καπετάνου, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει και τον Λουσέρο που «έγραψε» το 2-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν σαφώς ανώτερος και πήρε ξανά προβάδισμα στο 53΄, με τον Βιγιαφάνιες να είναι αυτή τη φορά ο δημιουργός, αφού από δική του σέντρα ο Εντζεγκέλε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μαρτίνες στο 60΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση έδωσε «μαξιλαράκι ασφαλείας» στην ομάδα του και στο 69΄, μετά από ωραίο συνδυασμό Βιγιαφάνιες-Μαρτίνες και πάσα του τελευταίου, ο Κάπελ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο τελικό 5-2.

Κίτρινες: Γοδόι – Ολιβέιρα

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Μπεχαράνο, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο (37΄ Αλβες), Βιγιαφάνιες (86΄ Μηλιός), Μαρτίνες (81΄ Κόρμπος), Εντζεγκέλε, Φωτάκης

Skoda Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου):
Ζαρόπουλος, Κλέιτον (68΄ Ολιβέιρα), Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (33΄ Ομπόντο), Καπετάνος (59΄ Ράνος), Λισγάρας, Καρυπίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης