Ο Παναθηναϊκός έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου, καθώς την Τετάρτη, στο πλαίσιο της εξ αναβολής 26ης αγωνιστικής της Super League, γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Ατρόμητο, φεύγοντας έτσι με άδεια τα χέρια από το Περιστέρι.

Οι «πράσινοι» οι οποίοι είδαν να σπάει το νικηφόρο σερί που «έτρεχαν» τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές, πραγματοποίησαν μέτρια εμφάνιση και βρέθηκαν να χάνουν από το 10ο λεπτό, όταν στην κόντρα σκόραρε ο Μαρσελίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η ομάδα του Αναστασίου έχει δίκαια παράπονα από τη διαιτησία για το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος της από τον Δημητρόπουλο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ούμπιδες στο 59′.

Στο 65ο λεπτό ο Δώνης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μπεργκ στο 8ο λεπτό (έδιωξεμε υπερένταση σε κόρνερ ο Γκορμπούνοφ), ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Σκόρερ για τους Περιστεριώτες ήταν ο Μαρσελίνιο, ο οποίος στο 10′ πέρασε στο σπριντ… σαν σταματημένο τον Τριανταφυλλόπουλο και με όμορφο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στο συγκρότημα του Νιόπλια, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γρήγορο γκολ ανέβασε τη ψυχολογία των γηπεδούχων, που προσπάθησαν να «χτυπήσουν» ξανά στην αντεπίθεση, με τους Ούμπιδες και Μαρσελίνιο να φτάνουν δύο φορές σε θέσεις βολής, αλλά στην πρώτη το πλασέ του Αργεντινού κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Στιλ, ενώ στη δεύτερη ο Βραζιλιάνος αστόχησε.

Οι «πράσινοι» αιφνιδιάστηκαν από το τέρμα που δέχτηκαν και δεν κατάφεραν να βγάλουν τη μεγάλη φάση στην εστία του Γκορμπούνοφ. Είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ιδιαίτερα μετά το 20λεπτο, χωρίς, ωστόσο, να είναι ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο και γι’ αυτό ευθυνόταν αποκλειστικά ο διαιτητής, Δασκαλόπουλος. Ο ρέφερι από την Κόρινθο, εκτός από τα συνεχόμενα φάουλ που σφύριζε εκατέρωθεν με συνέπεια να εκνευρίσει τους παίκτες, στο 59΄ καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου.

Ο Ταυλαρίδης έδιωξε κανονικά τη μπάλα σε διεκδίκηση με το Λαζαρίδη και προς γενική έκπληξη ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, με τον Ούμπιδες να νικά τον Στιλ, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (2-0).

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 65ο λεπτό, όταν ο Δώνης ανέτρεψε τον Ναπολεόνι ενώ έβγαινε μόνος του με τον Στιλ και δικαιολογημένα είδε την 2η κίτρινη κάρτα από τον Δασκαλόπουλο.

Με τη ψυχολογία στο… ναδίρ και με αριθμητικό μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανίκανος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, τη στιγμή που ο Ατρόμητος επέλεξε να διαφυλάττει τα κεκτημένα.

Έτσι τα υπόλοιπα λεπτά του ματς δεν έκρυβαν κάποια συγκίνηση και το τέλος του ματς βρήκε τους Περιστεριώτες να πανηγυρίζουν τη νίκη με 2-0 σκορ, που τους έβαλε εκ νέου γερά στη μάχη για τη διεκδίκηση μίας θέσης των πλέι οφ

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0

Γκολ: 10′ Μαρσελίνιο, 59′ πεν. Ούμπιδες

Κίτρινες: Κοντοές (Ατρόμητος), Λαγός (Παναθηναϊκός), Ζέκα (Παναθηναϊκός), Λαζαρίδης (Ατρόμητος), Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Δώνης (Παναθηναϊκός)

Κόκκινες: 65′ Δώνης (Παναθηναϊκός)

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Νάστος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Ναπολεόνι (80′ Καράσκο), Μαρσελίνιο (61′ Μπρίτο).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Λαγός (21′ Δώνης), Νάνο, Ταυλαρίδης, Καρέλης, Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Μπεργκ, Πέτριτς (68′ Μέντες).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης