Η εφημερίδα της Καταλονίας “Sport” αναφέρεται σήμερα -με δύο διαφορετικές και κάπως αντικρουόμενες δημοσιεύσεις- στην προοπτική της μεταγραφής του Σαμουέλ Ουμτιτί στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας το «ναυάγιο» της υπογραφής στη Ρεν, στην επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στη Λιόν, στην απόφαση της Μπαρτσελόνα να τερματίσει μονομερώς τη συνεργασία τους στις 31 Αυγούστου, εάν δεν έχει φύγει έως τότε, αλλά και στο γεγονός ότι έχει χάσει το 77% των αγώνων της Μπαρτσελόνα από τότε που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2018 με την εθνική Γαλλίας.

Νωρίς το πρωί η ισπανική εφημερίδα ανέφερε ότι «οι ώρες του Σαμουέλ Ουμτιτί στην Μπαρτσελόνα φαίνεται να είναι μετρημένες. Μετά την απογοήτευση από τη ματαίωση της μεταγραφής του στη Ρεν, όταν μάλιστα είχε ταξιδέψει στη Γαλλία για να επισημοποιήσει τη συμφωνία, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι πολύ κοντά στο να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στις τάξεις του Ολυμπιακού. Εάν κάτι δεν πάει στραβά την τελευταία στιγμή, ο Ουμτιτί θα φύγει από το “Καμπ Νου” μετά από έξι σεζόν που σημαδεύτηκαν από την απόφασή του να μην υποβληθεί σε επέμβαση για να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα στο αριστερό γόνατό του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό ο Γάλλος διεθνής μεταπήδησε από την Λιόν στην Μπαρτσελόνα, για να γίνει παρτενέρ του Ζεράρ Πικέ στο κέντρο της άμυνας των «μπλαουγκράνα».

«Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 25 εκατομμύρια για έναν 22χρονο κεντρικό αμυντικό που θάμπωσε αμέσως με την ταχύτητά του, το πλασέ του και την καλή απόδοση με τη μπάλα. Η έλευσή του επιτάχυνε την «αποχώρηση» του Χαβιέ Μασεράνο, στη χειμερινή αγορά του 2018. Ο Ουμτιτί καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός, αλλά όλα πήγαν στραβά την παραμονή εκείνου του Μουντιάλ στη Ρωσία. Ένα μήνα πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο σέντερ μπακ υπέστη φλεγμονή στον χόνδρο του αριστερού γονάτου. Ο τραυματισμός απαιτούσε ξεκούραση, αλλά ο Ουμτιτί «ανάγκασε» τον εαυτό του να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Γαλλία.

Η φλεγμονή μετατράπηκε σε χρόνιο εκφυλισμό του χόνδρου που, κατά τη γνώμη των ιατρικών υπηρεσιών, χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Σε δύο περιπτώσεις, οι γιατροί της Μπαρτσελόνα επέμειναν να μπει ο Ουμτιτί στο χειρουργείο, αλλά ο Γάλλος σέντερ μπακ το αγνόησε, λόγω μιας κακής εμπειρίας σε μετεγχειρητική περίοδο μετά από αρθροσκόπηση όταν ήταν 17 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι πήγε στη Ντόχα για να ακολουθήσει μια συντηρητική θεραπεία που δεν του επέτρεψε ποτέ να είναι ξανά ο ίδιος. Και για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, το 2020 υπέστη υποτροπή. Ο Ουμτιτί έφτασε να έχει χρηματιστηριακή αξία 70 εκατομμυρίων όταν ανακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Γαλλία και τώρα αξίζει μόλις δύο εκατομμύρια που κανείς δεν θέλει να πληρώσει» αναφέρει η Sport.

Η εφημερίδα της Καταλονίας αναφέρει ότι «από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ο Ουμτιτί έχει χάσει το 77% των επίσημων αγώνων της Μπαρτσελόνα, τις τελευταίες τέσσερις σεζόν συμμετείχε μόνο σε 50 από τα 218 παιχνίδια που έπαιξαν οι Καταλανοί, ενώ την τελευταία σεζόν έπαιξε μόλις 90 λεπτά, στην επίσκεψη στην Παμπλόνα για να αντιμετωπίσει την Οσασούνα, παίζοντας συνολικά 3.312 λεπτά από τα 19.830 που της Μπαρτσελόνα. Ο Ουμτιτί έχει χάσει 75 παιχνίδια σε αυτές τις τέσσερις σεζόν λόγω τραυματισμού και ένα λόγω τιμωρίας, ήταν αναπληρωματικός σε άλλα 82 παιχνίδια και σε δύο δεν μπήκε καν στην αποστολή».

Λίγες ώρες αργότερα η “Sport”, σε νέα δημοσίευσή της, ανέφερε ότι «ο σύλλογος θα περιμένει μέχρι τις 31 Αυγούστου για να τερματίσει μονομερώς τη συνεργασία μαζί του, εάν δεν έχει αποχωρήσει», τονίζοντας:

«Ο Ουμτιτί είχε κάποιες επιλογές να φύγει, αλλά περιμένει καλύτερη πρόταση. Πάνω απ’ όλα, θα μπορούσε να έχει ήδη υπογράψει με μια τουρκική ομάδα, αλλά ο κεντρικός αμυντικός δεν θέλει να παίξει σε αυτό το πρωτάθλημα. Το όνειρό του θα ήταν να επιστρέψει στην Λιόν, αλλά προς το παρόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαφές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης