Ολυμπιακός: Κίνδυνος τιμωρίας για το «Καραϊσκάκη»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, 22:40
Ολυμπιακός: Κίνδυνος τιμωρίας για το «Καραϊσκάκη»

Με τιμωρία της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές κινδυνεύει ο Ολυμπιακός μετά τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκη» πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα από τις συμπλοκές των οπαδών της ομάδας του Πειραιά με τις δυνάμεις της EΛ.ΑΣ. τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 για τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε προπηλακισμό του Μάκη Γκαγκάτση από οπαδούς των γηπεδούχων, μετά την άφιξη της αποστολής της στο φαληρικό γήπεδο.

Το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα, αναφέρει: «εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως 4 αγωνιστικές».

Βέβαια, για να υπάρξει ο κίνδυνος αυτός, θα πρέπει όλα όσα έγιναν να έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα, κυρίως του παρατηρητή της Super League και της αστυνομίας. 

Κινδυνεύει να παίξει χωρίς κόσμο με τον Παναθηναϊκό

Αν αυτό έχει γίνει και ο Ολυμπιακός τελικώς τιμωρηθεί ακόμα και με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, τότε θα παίξει τη δεύτερη εξ' αυτών χωρίς κόσμο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της 17ης αγωνιστικής δεν έχει οριστεί ακόμα αλλά το πιθανότερο είναι πως θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2020 και σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί, η χρονιά θα ξεκινήσει με ένα κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι «αιωνίων».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, 23:06