Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας «Marca» παραχώρησε την Παρασκευή ο Ρομπέρτο, ο οποίος δήλωσε κολακευμένος από το ενδιαφέρον της Βαλένθια, ωστόσο διατράνωσε ότι δεν τον απασχολεί, αφού έχει ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα ο 29χρονος Ισπανός γκολκίπερ έπλεξε το εγκώμιο του πρώην τεχνικού των νταμπλούχων Ελλάδας, Μίτσελ, ενώ αποθέωσε τους Κασίγιας και Ντε Χέα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο φύλακας άγγελος της εστίας των Πειραιωτών:


Για τη φετινή σεζόν:
«Ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου κερδίζω δύο τίτλους την ίδια σεζόν. Παρότι υπήρξαν δυσκολίες, πετύχαμε τους στόχους μας».

Για την αποχώρηση του Μίτσελ:
«Ήρθε από το πουθενά και έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή μου και μού έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αφότου έφυγε δεν μπορούσα να φανταστώ άλλον προπονητή εκτός από αυτόν».

Για τον Κασίγιας:
«Η καριέρα του Κασίγιας τον δικαιώνει. Είναι ένας μύθος για το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Έχει την εικόνα ενός τερματοφύλακα που αξίζει σεβασμό. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να πονέσουν και να επηρεάσουν. Ο Κασίγιας έχει την εμπειρία να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο, όπως έκανε μέχρι τώρα».

Για τον Ντε Χέα:
«Τον ξέρω από μικρή ηλικία. Πέρσι αγωνιστήκαμε ως αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ και με έκανε περήφανο το γεγονός πως τον είδα βελτιωμένο. Είναι μεγάλος τερματοφύλακας και ενδιαφέρει κορυφαίους συλλόγους. Είναι μαθημένος και μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ισπανία: «Στο μέλλον θα το ήθελα. Τώρα δεν μπορώ να μετανιώσω το γεγονός πως πήγα στο εξωτερικό και θα συνεχίσω εκεί για όσο ακόμη χρειάζεται. Κέρδισα τίτλους με τους μεγαλύτερους συλλόγους σε Πορτογαλία και Ελλάδα, αλλά στο τέλος η ιδιοσυγκρασία μου με κάνει να ζητάω νέους προορισμούς στην καριέρα μου. Κρατάω την εμπειρία όλων αυτών των αγώνων στην Ευρώπη που αποτελούν τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου».

Για το ενδιαφέρον της Βαλένθια:
«Είναι πάντοτε ωραίο να μιλάς με μεγάλους συλλόγους, αλλά σήμερα είμαι ήρεμος και απολαμβάνω τις διακοπές μου, προσπαθώντας να απομονώσω τον εαυτό μου από το ο,τιδήποτε. Έχω ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο και δεν με απασχολεί τίποτα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης