Σχεδόν επτά ώρα διήρκεσε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί σχέσεων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη με την Ξάνθη, που ξεκίνησε στις 10.20 το πρωί της Πέμπτης (16/1).

Οι νομικοί εκπρόσωποι των ΠΑΕ περιμένουν από την επιτροπή να τους καλέσει εκ νέου στην αίθουσα, ώστε να τους δώσει προθεσμία για υποβολή υπομνημάτων, τα οποία μπορούν να καταθέσουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη (23/1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεδρίαση είχε αρχίσει την προηγούμενη Παρασκευή, ωστόσο πήρε αναβολή για σήμερα, μετά από αίτημα που είχε κατατεθεί από την ακριτική ΠΑΕ, με την αιτιολογία ότι δεν γνώριζε πως είχε κληθεί και για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, και εν τέλει έγινε δεκτό από την ΕΕΑ.

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Μαυρομάτης, Κατσάς και Μπίρδας. Από την ΠΑΕ Ξάνθη στην ΓΓΑ βρέθηκε ο Γιώργος Στράτος, οι δικηγόροι, κ.κ. Δασκαλάκης, Χριστοδούλου αλλά και ο επίκουρος καθηγητής κ. Δετσαρίδης. Από πλευράς Ολυμπιακού στην ΓΓΑ το «παρών» έδωσαν οι κ.κ. Καρπετόπουλος και Χατζησαββάογλου αλλά και η γενική διευθύντρια των «ερυθρολεύκων», Λίνα Σουλούκου.

Από την Ξάνθη, εκτός από τον Γιώργο Στράτο βρέθηκαν στη συνεδρίαση και οι Δασκάλακης, Παπαδοπούλου, Δετσαρίδης, ενώ τον Πολυχρόνη Συγγελίδη, εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, εκπροσωπεί ο Χριστοδούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το άρθρο της πολυϊδιοκτησίας ο δικέφαλος του Βορρά και ο Ολυμπιακός έφεραν στην Επιτροπή δύο ακόμα δικηγόρους, ενώ για τους Θεσσαλονικείς έδωσε το παρών ο κύριος Φωτιάδης, νομικός εκπρόσωπος των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, αλλά δεν ήταν επί της διαδικασίας.

Δεν θα βγει οριστική απόφαση σήμερα

Όπως έγινε γνωστό η ΕΕΑ δεν θα βγάλει οριστική απόφαση για την υπόθεση εντός της ημέρας. Αυτή θα ληφθεί σε άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής μέχρι το τέλος του μήνα.

Στο πρώτο σκέλος της συνεδρίασης, η οποία άρχισε με ένταση, συζητήθηκε και ολοκληρώθηκε το κομμάτι που αφορά στη μεταβίβαση των μετοχών από τη Βιαμάρ στην Insports.

Στις 13.05 υπήρξε το πρώτο ολιγόλεπτο διάλειμμα στη συνεδρίαση, με τον κ. Αρκούδη (μέλος της ΕΕΑ) να ξεκαθαρίζει: «σήμερα θα τελειώσουμε ό,τι και να γίνει».

«Ποινή υποβιβασμού στην Ξάνθη, εάν διαπιστωθεί παράβαση»

Όπως ισχυρίστηκαν μέλη της ΕΕΑ σε πηγαδάκι δεν έλαβαν ενημέρωση για τη μεταβίβαση των μετοχών της ακριτικής ΠΑΕ εντός του δεκαημέρου ως όφειλε η ομάδα.

Αυτό βάσει κανονισμού -σε περίπτωση φυσικά που αποδειχθεί η παράβαση- επισύρει ποινή υποβιβασμού, όπως σημείωναν μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ξάνθης υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας την ΕΕΑ για τη μεταβίβαση.

Αρκούδης: «Δυστυχώς δεν ήρθαν όλοι»

Στη διαδικασία είχαν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, αλλά δεν προσήλθαν στη διαδικασία. Σύμφωνα με τον εισηγητή και μέλος της ΕΕΑ, Ηλία Αρκούδη «θέλαμε να έρθουν εδώ και φυσικά πρόσωπα, μέτοχοι κλπ. Δυστυχώς δεν ήρθαν. Ήρθαν μόνο οι δικηγόροι. Περιμέναμε τις κυπριακές εταιρίες, τον Καλπαζίδη, τον Πιαλόγλου και άλλους. Είχαν κληθεί όλοι και θα βοηθούσαν την αλήθεια αν έρχονταν».

Από την Ειρήνη Μαρούπα, εξάλλου, έγινε γνωστό πως οι εταιρίες DIMERA και BELTERRA αποχώρησαν γιατί οι δικηγόροι τους δεν είχαν ενημέρωση και θα δώσουν εξηγήσεις μέσω υπομνήματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση που προέρχεται από τους δικηγόρους του Ολυμπιακού, ο νομικός εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, κ. Δριλεράκης ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση του Ιβάν με τον ΠΑΟΚ, αλλά του γιου του Νίκου Σαββίδη και της γυναίκας του, Κυριακής Σαββίδη, οι οποίοι απλά συμβουλεύονται τον Ιβάν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, κατά τη διαδικασία αναφέρθηκε ότι ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ιωάννης Καλπαζίδης έχουν κόψει τις επαφές και δεν έχουν καμία επικοινωνία.

Ειπώθηκε επίσης πως ο Πολυχρόνης Συγγελίδης έστειλε επιστολή στην RFA και την ρωτούσε αν έχει κάποια σχέση με την διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη, και η απάντηση της RFA (με υπογραφή Ανισίνοφ) ήταν αρνητική.

Όταν τέθηκε δε, το θέμα του Ζίφκοβιτς που έπαιξε πέρσι στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ ενώ είχε υπογράψει στον ΠΑΟΚ, από τον Ολυμπιακό υποστήριζαν ότι οι δικηγόροι του «δικεφάλου του Βορρά» έφεραν ως παράδειγμα τον Λεβαντόφσκι που έπαιξε στον τελικό Μπάγερν-Ντόρτμουντ ενώ είχε συμφωνήσει για την μεταγραφή του.

Τέλος, από τον ΠΑΟΚ διέρρεαν ότι ο Καλπαζίδης έχει τρίτου βαθμού συγγένεια με τον Ιβάν Σαββίδη, συνεπώς βάσει νόμου, θα μπορούσε να αγοράσει οποιαδήποτε ΠΑΕ όποτε θέλει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης