Σε «εφιάλτη» εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό το εκτός έδρας παιχνίδι του με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση στη διοργάνωση την Τετάρτη στο «Βιθέντε Καλντερόν», με αποτέλεσμα να γνωρίσουν βαριά ήττα με 4-0 σκορ από τους «ροχιμπλάνκος», που έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, και μετά τη νίκη με 2-0 της Γιουβέντους στην έδρα της Μάλμε, για να καταφέρει η ομάδα του Μίτσελ να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει στο «Καραϊσκάκη» τους Σουηδούς, περιμένοντας παράλληλα ήττα της Γιουβέντους από την Ατλέτικο στο Τορίνο.

Η εστία των Πειραιωτών παραβιάστηκε για πρώτη φορά στο αποψινό ματς από τον Ραούλ Γκαρθία στο 9ο λεπτό, έπειτα από λάθος μεταβίβαση του Ρομπέρτο, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μάντζουκιτς, ο οποίος με χατ-τρικ (38′, 62′, 65) μετέτρεψε σε… περίπατο το παιχνίδι για το συγκρότημα του Σιμεόνε.

Μάλιστα η Ατλέτικο, η οποία δεν κατέβασε ταχύτητα, ακόμη κι όταν είχε… καπαρώσει το «τρίποντο», σημείωσε και πέμπτο γκολ με τον Γκριεζμάν, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε, καθώς ο Χιμένεθ ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε την φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Τα γκολ του αγώνα)

Το ματς δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής και η έκταση του σκορ, με την οποία ηττήθηκε η ομάδα του Πειραιά, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Οι «ροχιμπλάνκος» έδειξαν την ανωτερότητά τους από το πρώτο λεπτό, έκλεισαν στα καρέ τους τους «ερυθρολευκους», που έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό, κι έτσι το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει.

Μόλις στο 9ο λεπτό, έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού η μπάλα κατέληξε στον Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ θέλησε να διώξει την μπάλα, ωστόσο την έστειλε με λάθος μεταβίβαση στον Χουανφράν, ο οποίος με τη μία βρήκε τον Ραούλ Γκαρσία, που σκόραρε από κοντά.

Το γρήγορο γκολ της Ατλέτικο καταρράκωσε τη ψυχολογία των πρωταθλητών Ελλάδας. Η άμυνα των Πειραιωτών πραγματικά πελαγοδρομούσε, με αποτέλεσμα να «μυρίζει» γκολ κάθε φάση των γηπεδούχων, οι οποίοι εν τέλει διπλασίασαν τα τέρματά τους, εκμεταλλευόμενοι αυτή τη φορά το τραγικό λάθος του Μποτία.

Πιο συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ανσάλντι η μπάλα πέρασε μέσα στη μεγάλη περιοχή της ελληνικής ομάδας, κι αφού ο Ισπανός αμυντικός στην προσπάθειά του να διώξει βρήκε αέρα, ο Μάντζουκιτς από κοντά την έστειλε στο βάθος της εστίας του Ρομπέρτο.

Αυτό το γκολ άνοιξε την όρεξη του Κροάτη φορ, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο έμελλε να παραβιάσει την εστία των Πειραιωτών ακόμα δύο φορές.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός είχε να αντιπαρατάξει σε ολόκληρο το πρώτο μέρος μόλις μία ευκαιρία στο 22ο λεπτό, όταν ο Αμπιντάλ σούταρε μετά από σέντρα του Ντομίνγκεζ, με την μπάλα ωστόσο να περνάει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μόγια, ο οποίος ήταν θεατής στο σημερινό ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ επιχείρησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, ρίχνοντας το… βάρος στα άκρα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Φουστέρ και Κασάμι, αντί των Αφελάι και Μανιάτη, με τον Ισπανό να πηγαίνει στα αριστερά και τον Ελβετό στην αντίθετη πλευρά.

Παρά το… ανακάτεμα της τράπουλας από τον τεχνικό του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να ξυπνήσουν από τον αγωνιστικό «λήθαργο», κι έτσι οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι μοιραία είδαν τον Μάντζουκιτς στη συνέχεια να φτάνει στην επίτευξη ακόμη δύο τερμάτων στο 62ο και στο 65ο λεπτό, με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα του Βόλφγκανγκ Σταρκ να προκαλέσει ανακούφιση στην ομάδα του Μίτσελ, η οποία παραδόθηκε άνευ όρων, όντας επηρεασμένη και από τη διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός 4-0

Γκολ: 9′ Ραούλ Γκαρθία, 38′, 62′, 65′ Μάντζουκιτς

Κίτρινες: Ανσάλντι (Ατλέτικο), Εντινγκά (Ολυμπιακός), Φουστέρ (Ολυμπιακός), Ραούλ Χιμένεθ (Ατλέτικο)

Ατλέτικο Μαδρίτης: 
Μόγια, Χουανφράν, Ανσάλντι, Γκοδίν, Χιμένεθ, Τιάγκο (46′ Μάριο Σουάρεθ), Γκάμπι, Αρντά Τουράν (66′ Χιμένεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Μάριο Μάντζουκιτς (69′ Γκριεζμαν).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μποτία, Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (72′ Μπουχαλάκης), Μανιάτης (46′ Φουστέρ), Αφελάι (46′ Κασάμι), Μήτρογλου.

Tα αποψινά αποτελέσματα

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός 4-0
(9′ Γκαρθία, 38’, 62’, 65’ Μάντζουκιτς)

Μάλμε-Γιουβέντους 0-2
(49′ Γιορέντε, 88′ Τέβες)

Η βαθμολογία (Α’ όμιλος):

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (14-3)
2. Γιουβέντους 9 (7-4)
3. Ολυμπιακός 6 (6-11)
4. Μάλμε 3 (2-11)

Η τελευταία αγωνιστική (9/12):

Ολυμπιακός -Μάλμε
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης

Διαβάστε επίσης:

Youth League: Μεγάλο «διπλό» στη Μαδρίτη και πρόκριση στους «16» για τον Ολυμπιακό,
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014, 18:31

Φωτό: intime
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης