Προβληματισμένος για το αν η εφετινή αγωνιστική περίοδος στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έπρεπε να ολοκληρωθεί εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Ο Έλληνας επιχειρηματίας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» και κατέθεσε τη θέση και την άποψή του για το πρόβλημα που δημιούργησε και στον αθλητισμό η πανδημία του κορωνοϊού.

Σχολιάζοντας το σενάριο περί διεξαγωγής των πλέι οφ/πλέι άουτ σε συγκεκριμένες πόλεις, ο κ. Πανουργιάς δήλωσε: «Είναι μια σκέψη και αυτή, μαζί με πολλές άλλες. Δεν ξέρουμε αν είναι η πιο καλή λύση. Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, αλλά και κάποια πρακτικά προβλήματα. Τι θα γίνει αν ένας ποδοσφαιριστής έχει τον ιό και κολλήσει και άλλους δέκα; Τι θα κάνει η ομάδα; Καταθέτω αυτήν την απορία και δεν παίρνω κάποια απάντηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την ενδεδειγμένη λύση; «Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε για πρωτάθλημα με τέτοιες συνθήκες. Ίσως και να κινδυνολογώ επειδή ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, όμως, όπως είμαστε τώρα δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα. Να περάσουν δέκα ημέρες ακόμη, να δούμε πώς θα πάμε με τα κρούσματα και τότε ίσως μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση».

Συνέχισε λέγοντας: «Και πάλι, όμως, χρειάζεται ένα διάστημα προπονήσεων. Δεν αρκεί η εκγύμναση των παικτών από το σπίτι. Αν δεν κάνουν οι παίκτες κανονικές προπονήσεις για 15-20 μέρες πώς θα παίξουν; Να παίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο μόνο και μόνο για να μην χάσουν λεφτά η UEFA και η FIFA;».

Τα οικονομικά θέματα σαφώς και δεν είναι αμελητέα, «… όμως, πάνω από όλα είναι η υγεία. Όλοι πονάμε οικονομικά από αυτήν την ιστορία. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπλησιάσω στο γήπεδο. Και στις ευπαθείς ομάδες να μην συμπεριλαμβανόμουν, πάλι θα το σκεφτόμουν. Είναι δεδομένο πως η Λαμία θα συμμορφωθεί στις αποφάσεις, όμως, για μένα το ποδόσφαιρο τέλειωσε για φέτος. Να είμαστε καλά να ξεκινήσουμε του χρόνου. Οι πιο πολλοί πρόεδροι έχω την εντύπωση ότι συμμερίζονται τις απόψεις μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης