Συναρπαστικό φινάλε είχε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, για τη 2η αγωνιστική της Super League, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να λυτρώνεται στο 90+6′ από το γκολ του Νάρεϊ.

Οι «ασπρόμαυροι» είδαν ένα παιδί που ξεκίνησε από τις ακαδημίες τους, τον Τζοβάρα να ισοφαρίζει σε 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο οι γηπεδούχοι στην εκπνοή κατάφεραν να φτάσουν στο 2-1 και να κάνουν το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με πέναλτι του Γιασμίν Κούρτιτς στο 12ο λεπτό, αλλά η ομάδα του Κρις Κόουλμαν δεν παράτησε το ματς, ούτε και μετά την αποβολή του Κυριάκου Κιβρακίδη στο 82’ και έφτασε στο γκολ, φεύγοντας όμως τελικά με άδεια τα χέρια από την Τούμπα, ελέω Νάρεϊ.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ επιθετικά το ματς και ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι στο 11’, σε χέρι του Δημήτρη Χατζηισαΐα, έπειτα από κεφαλιά του Ινγκι Ίνγκασον. Την εσχάτη των ποινών, που υποδείχθηκε έπειτα κι από τη χρήση του VAR, ανέλαβε ο Κούρτιτς για το γρήγορο 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δύο περιπτώσεις στη συνέχεια, ο Ανδρέας Γιαννιώτης βγήκε νικητής στις «μονομαχίες με τον Μπράντον Τόμας, μια στο 24’ και μια στο 36’. Μόνο στο τέλος του πρώτου μέρους φάνηκε κάπως απειλητικός ο Ατρόμητος, με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να μπλοκάρει το σουτ του Γκαετάν Ρομπάιγ (42’) ενώ αυτό του Έντερ Γκονζάλες (44’) πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κροάτη τερματοφύλακα.

Πιο μοιρασμένο το δεύτερο ημίχρονο. Καλή στιγμή στο 62’ για τους γηπεδούχους, με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να αποτυγχάνει από πλεονεκτική θέση με το κεφάλι ενώ δύο λεπτά μετά ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Αντριγια Ζίβκοβιτς.

Το ματς έγινε άναρχο, χωρίς ωστόσο «καθαρές» ευκαιρίες. Η (νέα) κεφαλιά του Κουλιεράκη ήταν πάλι άστοχη στο 77’ ενώ το σουτ του Βίκτωρα Κλωναρίδη (79’) αδύναμο για να ανησυχήσει τον Κοτάρσκι.

Η αποβολή του Κιβρακίδη στο 82’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, φάνηκε να απλοποιεί τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Που βρήκε γκολ με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ωστόσο ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Κι ενώ ο Κοτάρσκι στο 90’ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Χουάν Μουνίθ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Τζοβάρας πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-1.

Τέλος; Όχι! Στο 96’ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στο «τρίποντο» χάρη σε πολύ όμορφο και δύσκολο γκολ του Νάρεϊ. Οι «ασπρόμαυροι» ετοιμάζονται πλέον για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, με τους Περιστεριώτες να μένουν στους τρεις βαθμούς έπειτα από τη νίκη στην πρεμιέρα επί του ΟΦΗ.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1

Γκολ: 12′ πεν. Κούρτιτς (ΠΑΟΚ), 90+2′ Τζοβάρας (Ατρόμητος), Νάρεϊ 90+6′ (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Χατζηισαΐας (Ατρόμητος), Κιβρακίδης (Ατρόμητος)

Κόκκινες: 82′ Κιβρακίδης (Ατρόμητος)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντάντας (76′ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (80′ Σοάρες), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Τόμας.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κυβρακίδης, Χατζησαΐας, Σουάρεθ, Γκονζάλες, Κούεν, Μουνίθ (90+4′ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (63′ Ροτάριου), Κλωναρίδης (80′ Τζοβάρας), Τζαβίδας (63′ Κιάρτανσον)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης