Ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε μέχρι… κεραίας το όνομά του στην Στοκχόλμη και βρίσκεται… αγκαλιά με την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Oι παίκτες του Γρηγορίου… έτρωγαν σίδερα στον πρώτο αγώνα τους με την ΑΙΚ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο, και παίζοντας άριστα το παχνίδι των αντεπιθέσεων, επικράτησαν με 3-1 σκορ των Σουηδών, όντες πλέον μία ανάσα από την κατάκτηση του εισιτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Περιστεριώτες, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ναπολεόνι, την ώρα που στο 15′ ο Μαρσελίνιο από δημιουργός -του πρώτου γκολ- έγινε εκτελεστής, διπλασιάζοντας τα γκολ του «αστεριού».

Η ΑΙΚ στο 48ο λεπτό έχασε πέναλτι με τον Πάβεϊ (απέκρουσε ο Γκουρμπούνοφ), ωστόσο από την «άσπρη βούλα» έμελλε να μειώσει τελικά με τον Γκοϊτόμ στο 70′.

Mε το ίδιο… νόμισμα πάντως πλήρωσε τους Σουηδούς η ομάδα του Γρηγορίου, η οποία έκανε το 3-1 με σκόρερ τον Ούμπιντες, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Μαρσελίνιο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε ζητήσει τουλάχιστον ένα γκολ από τους παίκτες του, ωστόσο αυτοί το… παράκαναν. Οι Περιστεριώτες μπήκαν με τσαμπουκά στο μεγαλοπρεπές στάδιο της σουηδικής πρωτεύουσας και μόλις στο 15ο λεπτό είχα καταφέρει να προηγούνται με 2-0 σκορ.

Πρωταγωνιστής και των δύο γκολ ήταν ο Μαρσελίνιο, ο οποίος στο 3’ με εξαιρετική κούρσα και σέντρα βρήκε τον Ναπολεόνι κι αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 15΄ ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο μια ανάλογη προσπάθεια, διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του.

Η εξέλιξη που είχε πάρει το ματς «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο 27ο λεπτό, όταν ο Γκορμπούνοφ έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Περέιρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λευκορώσος τερματοφύλακας έδειξε και πάλι την κλάση του στο 48ο λεπτό, όταν απέκρουσε με απίστευτη εκτίναξη στη δεξιά γωνία του το (ανύπαρκτο) πέναλτι που καταλόγισε ο Γερμανός διαιτητής Ντίνγκερτ και εκτέλεσε ο Πέιβι.

Προϊόντος του χρόνου ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε, έχοντας πάντως την ευκαιρία να απειλήσει με τα αξιόλογα σουτ των Γοδόι (52΄) και Κιβρακίδη (62΄) που απέκρουσε ο Κάλγκρεν.

Στο 69΄ καταλογίστηκε νέο πέναλτι εις βάρος της αθηναϊκής ομάδας, όταν χάνοντας την ισορροπία του ο Κιβρακίδης σε εκτέλεση κόρνερ βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Γκοϊτόμ μείωσε από τα 11 μέτρα, στο 70΄.

Ο Μαρσελίνιο πάντως δεν είχε ολοκληρώσει το σόου του. Ο Βραζιλιάνος στο 78ο λεπτό εξέθεσε για άλλη μία φορά την αντίπαλη άμυνα, “τρύπωσε” ανάμεσα σε δύο παίκτες και πήρε την αποβολή του Σούνμπεργκ που τον ανέτρεψε.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ούμπιδες, ο οποίος δεν… λάθεψε από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3, με το οποίο ο Ατρόμητος έβαλε θεμέλια πρόκρισης.

ΑΙΚ Στοκχόλμης-Ατρόμητος 1-3

Γκολ: 70′ πεν. Γκοϊτόμ – 3′ Ναπολεόνι, 15′ Mαρσελίνιο, 80′ πεν. Ούμπιντες

Kίτρινες:
Οφόρι, Πέιβι – Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία, Γοδόι, Κιβρακίδης, Μπιτόλο

Κόκκινες: 79′ Σούντμπεργκ

ΑΙΚ (Αντρέας Αλμ): Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Μπρούσταντ (57΄ Μπρούσταντ), Μπλόμπεργκ (57΄ Ελίασον), Παβέι, Περέιρα, Οφόρι, Σάντμπεργκ, Ισιζάκι, Ετούχου, Μπανγκουρά

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου):
Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι (90΄+ Μπάλας), Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (85΄ Μπρίτο), Γοδόι, Κιβρακίδης, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (74΄ Εμπόου).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης