Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε το Σάββατο στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλλει την αντίσταση του μαχητικού Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος, αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 42′, μετά την αποβολή του Μάσα, άντεξε στην πίεση των Πειραιωτών και απέσπασε την ισοπαλία (0-0).

Πολλά παράπονα έχουν από τον Σπάθα και από τους βοηθούς του, οι Αρκάδες κυρίως για τη φάση της αποβολής του Μάσα, όπου ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων φαίνεται να πέφτει διότι χάνει τον βηματισμό του και όχι γιατί προσπάθησε να εκμαιεύσει το φάουλ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Πειραιά, η οποία πλέον επικεντρώνεται στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τη Γιουβέντους, για το Τσάμπιονς Λιγκ, έφτασε τους 17 βαθμούς, με τον Αστέρα να έχει τρεις λιγότερους.

Πάντως σε περίπτωση που ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ περάσει νικηφόρα από το Παγκρήτιο την Κυριακή η διαφορά των «ερυθρολεύκων» με τον «δικέφαλο» του Βορρά θα αυξηθεί στους πέντε βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι αυτή είναι η τρίτη βαθμολογική απώλεια για τον Ολυμπιακό σε τέσσερις εκτός έδρας αγώνες του στη φετινή Super League.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του «Θ. Κολοκοτρώνης και πήραν τα «ηνία» του ματς, αρχίζοντας να πιέζουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως ήταν σωστά στημένοι στην μεσαία γραμμή κι έκλειναν όλους τους χώρους προς την εστία του Κοζίτσκι.

Έτσι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των Αρκάδων και αρκούνταν σε μια φλύαρη υπεροχή. Η ομάδα του Πειραιά προσπαθούσε να παίξει από τα άκρα, ωστόσο η οπισθοφυλακή του Αστέρα λειτουργούσε υποδειγματικά και «καθάριζε» τις επικίνδυνες φάσεις.

Το συγκρότημα του Μίτσελ απείλησε για πρώτη φορά την αντίστοιχη του Βεργέτη στο 41ο λεπτό, όταν ο Ελαμπντελαουί πραγματοποίησε εντυπωσιακή κούρσα από δεξιά και τροφοδότησε τον Μήτρογλου, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε βλέποντας την μπάλα μόλις άουτ.

Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Σπάθας θεώρησε πως ο Μάσα κάνει θέατρο και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Αυτή ήταν και η δεύτερη κίτρινη για τον άσο του Αστέρα, ο οποίος, όπως φαίνεται από το ριπλέι, έπεσε στο έδαφος διότι έχασε την ισορροπία του και όχι γιατί ήθελε να εκμαιεύσει το φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα και… κατασκήνωσε στα καρέ των γηπεδούχων, που οπισθοχώρησαν μαζικά για να προστατέψουν τον βαθμό, απειλώντας με αντεπιθέσεις.

Ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Μήτρογλου στο 54′ κι ένα σουτ από κοντά του Φουστέρ στο 80′, που έφυγαν άουτ, ήταν οι πιο απειλητικές στιγμές για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει  το 0-1 με το σουτ του Μήτρογλου από εξαιρετική θέση, το οποίο έφυγε δίπλα από το δοκάρι.



Νωρίτερα και δη στο 66ο λεπτό ο Λούι υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ σε προσπάθεια του Αστέρα να βγει στην κόντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μικροεπεισόδιο σημειώθηκε στο τέλος του ματς μεταξύ Μπαράλες και Μιλιβόγεβιτς που γρήγορα έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. 

Ο παίκτης του Αστέρα έσπρωξε τον Σέρβο, ο τελευταίος ανταπέδωσε με γονατιά, ωστόσο οι συμπαίκτες τους, παίζοντας τον… ρόλο του πυροσβέστη, τους χώρισαν κι έτσι η… φωτιά σβήστηκε πριν φουντώσει ακόμη περισσότερο. 

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0

Κίτρινες: Παντελιάδης, Σανκαρέ, Μάσα, Ρόλε, Μπαράλες

Κόκκινες: Μάσα (42′)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (74′ Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Γιαννιώτας (46′ Τσοκάνης), Πάρα (81′ Μπαράλες).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (57′ Ντουρμάζ), Κασάμι (74′ Διαμαντάκος), Φορτούνης (66′ Φουστέρ), Ντοσεβί, Μήτρογλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης