Με σύμμαχο την παράδοση, φόρα και επτά παιχνίδια στη σειρά χωρίς ήττα θα υποδεχθεί απόψε η Ελλάδα τη Γεωργία (21:45, Cosmote Sport 1, OPEN TV), για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Αμφότερες στοχεύουν στην εξασφάλιση της πρώτης τους νίκης, αφού η Εθνική μας έρχεται από την ισοπαλία (1-1) με την Ισπανία στη Γρανάδα και η Γεωργία από την ήττα (1-2) στις καθυστερήσεις από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε στην Τιφλίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα έχει επεκτείνει την αήττητη διαδρομή της, σε όλες τις διοργανώσεις και φιλικά, σε επτά αγώνες. Διάστημα, όπου η ομάδα του Φαν’τ Σιπ δέχτηκε μόλις τρία γκολ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της σε τέσσερις περιπτώσεις. Επτά παιχνίδια αήττητη είχε συμπληρώσει πάλι η Εθνική μας πριν οκτώ χρόνια, το 2013, από 7/6/13 έως 15/11/13.

Εντός συνόρων μάλιστα η παρουσία είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς οκτώ ομάδες προσπάθησαν και απέτυχαν να νικήσουν την Εθνική μας, που γνώρισε την τελευταία της (εντός έδρας) ήττα-έκπληξη (2-3) στις 11 Ιουνίου 2019 από την Αρμενία, στα προκριματικά του Euro 2020.

Η Γεωργία έχει πλέον επτά παιχνίδια χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις-φιλικά, χάνοντας τέσσερα από τα πέντε τελευταία. Επιπλέον η Ελλάδα έχει έξι νίκες και μία ισοπαλία στις επτά μεταξύ τους συναντήσεις, ξεκινώντας από την πρώτη τους αναμέτρηση στις 8 Μαΐου 1996, όταν σε ένα φιλικό η Εθνική μας επικράτησε με σκορ 2-1, με δύο γκολ του Νικολαΐδη. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν στις 11 Οκτωβρίου 2011, στην Τιφλίδα, για τα προκριματικά του Euro 2020, όταν η Ελλάδα κέρδισε με σκορ 2-1, με γκολ των Φωτάκη και Χαριστέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης