Ο Κλαούντιο Ρανιέρι στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα-σοκ της Εθνικής μας με 2-0 σκορ από τη Βόρεια Ιρλανδία στο «Καραϊσκάκη», τόνισε ότι η ομάδα μας χρειάζεται πίστωση χρόνου για να αποδώσει ως σύνολο, ενώ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στην έλλειψη συγκέντρωσης και ομαδικότητας.

Αρχικά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός μίλησε στη ΝΕΡΙΤ, τονίζοντας: «Δεχθήκαμε δύο γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων. Ξέραμε ότι είναι πολύ ισχυρή στις αντεπιθέσεις η αντίπαλός μας. Δεν είχαμε τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε. Ο φωτεινός πίνακας λέει την αλήθεια πάντα. Το πρόβλημα είναι όταν αντιμετωπίζεις κλειστές άμυνες πρέπει να έχεις καλούς παίκτες στο έναν εναντίον ενός. Μόνο ο Τοροσίδης το έκανε αυτό σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλαμε παίκτες να σπάσουν την αμυντική γραμμή του αντιπάλου. Γι’ αυτό ξεκίνησαν μαζί οι Αθανασιάδης και Μήτρογλου. Οι μέσοι μας δεν έκαναν την προσπάθεια που θα έπρεπε να κάνουν.

Πλέον πρέπει να βρω τις λύσεις, να μιλήσω με τους παίκτες μας. Κάθε ματς είναι καθρέφτης των παικτών. Πάντα την ευθύνη έχει ο προπονητής, είναι ξεκάθαρο. Εγώ από την πλευρά μου θα ψάξω να βρω σε τι φταίω».

Λίγη ώρα αργότερα ο Ρανιέρι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι:
«Κάναμε κακή αρχή γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Το ματς έγινε δύσκολο. Έπρεπε να παίξουμε απέναντι σε μια συμπαγή ομάδα. Αν και είπαμε να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις, έτσι δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Δεν είχαμε ισορροπία στην μεσαία γραμμή. Την είχαμε δει τη Βόρεια Ιρλανδία και ξέραμε πως έπρεπε να προσέξουμε στις αντεπιθέσεις και στις στημένες φάσεις. Δεχτήκαμε το γκολ με έναν τέτοιο τρόπο. Το ίδιο πάθαμε και στη Φινλανδία. Είναι απίστευτο ότι έγινε το ίδιο πράγμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο και τη συνέχεια: «Όταν πρέπει να αλλάξεις τα πάντα σε μια ομάδα, δεν μπορείς να το κάνεις άμεσα και ταυτόχρονα. Πρέπει να βρεις τις σωστές λύσεις και τους σωστούς παίκτες. Όλα είναι ανοιχτά. Χρειάζεται χρόνος. Κάποιοι παίκτες δείχνουν να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πρέπει να παίξουμε περισσότερο μαζί και να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Να γίνουμε ομάδα. Έχουμε ακόμη πολλά ματς. Υπάρχουν 21 βαθμοί και πρέπει να περιμένουμε».

Για το αν νίκησε η Βόρεια Ιρλανδία ή αν έχασε η Ελλάδα το ματς: «Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Ξέραμε πώς θα παίξουν αλλά δεν αντιδράσαμε. Από την άλλη εκείνοι έκαναν το δικό τους παιχνίδι και έχουν μερίδιο στην επιτυχία».

Για την αντικατάσταση του Αθανασιάδη: «Ο Κλάους έπαιξε πολύ καλά. Βοήθησε και είναι μοντέρνος επιθετικός με πολύ καλές κινήσεις αλλά ένιωσε ενοχλήσεις κι έπρεπε να αντικατασταθεί, όπως και ο Βύντρα».

Για το αν η Ελλάδα μπορεί να παίξει επιθετικά, όπως θέλει ο ίδιος: «Όταν κάνω λάθος, το αναγνωρίζω. Αν δω πως δεν μπορεί να παίξει επιθετικά, θα αναλάβω και την ευθύνη που μου αναλογεί. Αν παίζαμε με την μπάλα κάτω θα λέγαμε πως χάσαμε λόγω των στημένων φάσεων και αντεπιθέσεων. Άρα χάσαμε όχι επειδή δεν ήμασταν καλοί. Ήταν θέμα συγκέντρωσης. Οι παίκτες μου έδωσαν ό,τι είχαν ατομικά αλλά όχι ως ομάδα. Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν καλύτερα ως ομάδα».

Για τον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του και τα πειράματα στην ενδεκάδα: «Το πρόβλημα είναι ο χρόνος όταν θες να αλλάξεις τη φιλοσοφία. Κάποια πράγματα θα πάνε καλά και κάποια στραβά. Εγώ μένω στα καλά. Δεν έχουμε χρόνο μαζί. Είδα τα λάθη που έγιναν και μπορώ να τα πω στους παίκτες μου, αλλά θα τους δω σε ένα μήνα. Είδα επίσης και δικά μου λάθη».

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε το ματς με μόνο δύο παίκτες στον άξονα: «Το πρόβλημα δεν είναι πόσοι έπαιζαν στα χαφ. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτό φάνηκε στα γκολ που δεχτήκαμε. Υπήρχε ανισορροπία σε όλο το γήπεδο. Είναι ζήτημα προσοχής και όχι πόσοι αγωνίζονται στον άξονα. Άλλωστε δεχτήκαμε ένα γκολ με δύο παίκτες στον άξονα κι ένα ενώ παίζαμε με τρεις.

Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να μην δεχόμαστε γκολ. Παίξαμε με δύο επιθετικούς που θα έπρεπε να γυρίζουν να βοηθούν. Στην επίθεση δεν πέρασαν οι σωστές πάσες και πρέπει να δουλέψουμε για να βρούμε τις σωστές πάσες που θα μας επιτρέψουν να σκοράρουμε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης