Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στο Euro 2020. Για τον Β’ Όμιλο διεξάγονται τα ματς Φινλανδία-Βέλγιο (22:00, Μακεδονία TV) και Ρωσία-Δανία (22:00, ΑΝΤ1), ενώ λίγο νωρίτερα για την Γ’ Όμιλο το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Βόρεια Μακεδονία-Ολλανδία (19:00, ΑΝΤ1) και Ουκρανία-Αυστρία (19:00, Μακεδονία TV). Οι αναμετρήσεις είναι οι τελευταίες για τους δύο ομίλους, κάτι που σημαίνει ότι θα… κοπούν τα εισιτήρια για την φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ψάχνουν την πρόκριση Ρωσία, Φινλανδία και Δανία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο το Βέλγιο μπορεί να αισθάνεται ήρεμο καθώς φτάνουμε στο φινάλε του Β’ Ομίλου. Μετά τους «κόκκινους διάβολους» υπάρχουν τρεις χώρες που διεκδικούν μία ή και δύο θέσεις για τους «16».

Μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση βρίσκεται η Φινλανδία που, στην παρθενική εμφάνισή της σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχει την ευκαιρία να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση. Μία νίκη επί του Βελγίου θα κάνει τη δουλειά, ωστόσο, προφανώς, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν κάνει το 2/2 μέχρι στιγμής και τους αρκεί και η ισοπαλία για να κρατήσουν την πρωτιά του ομίλου. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ ξεκαθάρισε πως θα προβεί σε rotation αλλά στόχος είναι το απόλυτο.

Η Ρωσία ανταπεξήλθε στην πίεση, κέρδισε τη Φινλανδία χάρη στο γκολ του Αλεκσέι Μίραντσουκ και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της. Με νίκη επί της Δανίας, η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ θα προκριθεί στους «16» του τουρνουά, ωστόσο οι «βίκινγκς» έχουν… αντιρρήσεις. «Πρέπει να κρατήσουμε κρύο το κεφάλι και ζεστά τα πόδια μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κάσπερ Χιούλμαντ, για να συμπληρώσει δίνοντας τον τόνο στο παιχνίδι: «Θέλουμε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση για χάρη του Κρίστιαν Έρικσεν». Θα χρειαστεί, βέβαια, η Δανία κι ένα… δώρο από το Βέλγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:

22:00, Μακεδονία TV Στάδιο Αγίας Πετρούπολης, Φινλανδία – Βέλγιο

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Πιθανές Συνθέσεις

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι, Ο’Σόνεσι, Αραγιούρι, Τοΐβιο, Ούρονεν, Καμαρά, Σπαρβ, Κάουκο, Ράιταλα, Πουκι, Λουντ.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεζ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντενάγιερ, Φερντόνχεν, Μενιέ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καράσκο, Μέρτενς, Λουκάκου, Ε. Αζάρ.

22:00 ΑΝΤ1 Πάρκεν Στάντιον (Κοπεγχάγη), Ρωσία – Δανία

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία)

Πιθανές Συνθέσεις

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Σαφόνοφ, Μπάρινοφ, Ντιβέεφ, Ντζικίγια, Μάριο Φερνάντες, Ζόμπνιν, Οζντόεφ, Καραβάεφ, Μίραντσουκ, Γκολόβιν, Ντζιούμπα

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Μάελε, Κιάερ, Κρίστενσεν, Βας, Ντάμσγκααρντ, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Πούλσεν, Κορνέλιους, Μπρέιθγουεϊτ.

2ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Βέλγιο 2 6 5-1
Ρωσία 2 3 1-3
Φινλανδία 2 3 1-1
Δανία 2 0 1-3

 

Στο Βουκουρέστι κρίνεται η δεύτερη θέση στον Γ’ Όμιλο

Με την Ολλανδία να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του Γ’ Ομίλου και τη Βόρεια Μακεδονία να έχει τεθεί ήδη εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, το ενδιαφέρον στρέφεται στις θέσεις 2-3.

Ουκρανία και Αυστρία τίθενται αντιμέτωπες στο Βουκουρέστι με «έπαθλο» τη δεύτερη θέση του ομίλου. Με τους Αντρέι Γιαρμολένκο και Ρόμαν Γιάρεμτσουκ να έχουν πετύχει από δυο γκολ έκαστος, η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο ακόμη και με ισοπαλία θα τερματίσει δεύτερη, πίσω από τους «οράνιε», χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Αυστριακούς. Που, με τη σειρά τους, θα προκριθούν ως τρίτοι με ένα «Χ», αλλά όπως δήλωσε ο Φράνκο Φόντα: «Θα είμαστε έτοιμοι για τη νίκη. Είναι στα χέρια μας η πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια».

Στο Άμστερνταμ, η «οικοδέσποινα» Ολλανδία και η Βόρεια Μακεδονία γνωρίζουν ήδη τη μοίρα τους. Οι νίκες των «οράνιε» επί της Ουκρανίας (3-2) και της Αυστρίας (2-0) τους χάρισαν την πρωτιά στον όμιλο. Από την άλλη, οι ήττες της ομάδας του Ιγκόρ Ανχελέφσκι από τις ίδιες χώρες, με 2-1 και 3-1 αντίστοιχα, σήμαναν το σβήσιμο των όποιων ελπίδων είχε για πρόκριση στη φάση των «16», στην παρθενική συμμετοχή της στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Ίσως προβεί σε αλλαγές ο Φρανκ ντε Μπουρ, θέλοντας να ξεκουράσει παίκτες, με τους γείτονές μας να θέλουν να κλείσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα, στο διεθνές «αντίο» του Γκόραν Πάντεφ.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Γ’ Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:

19:00 Μακεδονία TV Νατσιονάλ Αρίνα (Βουκουρέστι), Ουκρανία – Αυστρία

Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Πιθανές Συνθέσεις

Ουκρανία (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζάμπαρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο, Μαλινόφσκι, Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ, Τσιγκάνκοφ.

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς, Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Λάινερ, Σάμπιτζερ, Σλάγκερ, Γκρίλιτς, Ούλμερ, Μπάουμγκαρντνερ, Αρναούτοβιτς.

19:00 ΑΝΤ1Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα (Άμστερνταμ), Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία

Διαιτητής: Ίστβαν Κόβακς (Ρουμανία)

Πιθανές Συνθέσεις

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Ανχελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Σ. Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μουσλίου, Νικόλοφ, Αντέμι, Αλιόσκι, Μπάρντι, Σπιρόφσκι, Πάντεφ, Ελμάς.

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Άκε, Μπλιντ, Φαν Άανχολτ, Κλάασεν, Γκράβενμπεργκ, Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Μάλεν.

3ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Ολλανδία 2 6 5-2
Αυστρία 2 3 3-3
Ουκρανία 2 3 4-4
Βόρεια Μακεδονία 2 0 2-5

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης