Ο Ρανιέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Ελλάδας με τη Ρουμανία και δήλωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους παίκτες του. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι οι Έλληνες διεθνείς είναι πολεμιστές και αναφέρθηκε στο νέο ταξίδι της Εθνικής μέχρι το Euro 2016.

«Έχουμε πολλές καλές ομάδες στον όμιλο. Έχουμε έναν καλό όμιλο και πρέπει να σεβαστούμε όλες τις ομάδες», είπε ο Ρανιέρι για τον όμιλο και ρωτήθηκε αν οι Ρουμάνοι αναζητούν εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ίσως να έχει διάθεση να εκδικηθούν για αυτό .Έχουν καλούς και έμπειρους παίκτες και σίγουρα είναι πιο έτοιμοι από εμάς σε φυσική κατάσταση διότι οι παίκτες έχουν στα πόδια τους ήδη περισσότερε παιχνίδια στο Champions League και στο Europa League».

Αναφορικά με τον Μούτου, ο οποίος απουσιάζει από τη Ρουμανία, είπε: «Ξέρετε πως έχω καλές σχέσεις με τον Μούτου, τον έχω σαν γιο μου. Είναι κάλος παίκτης και σίγουρα είναι απουσία για την Ρουμανία αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες το ίδιο καλοί όπως ο Μάρικα».

Ο Ρανιέρι κλήθηκε να ξεχωρίσει έναν Ρουμάνο και απάντησε: «Όλη η ομάδα είναι καλή. Έχει καλούς παίκτες. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιον. Δεν θέλω να ξεχωρίσω μόνο έναν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την απόφασή του να αναλάβει εθνική ομάδα, είπε: «Δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής σε μια Εθνική ομάδα. Είναι νέα εμπειρία. Δεν προπονείς κάθε ημέρα τους παίκτες αλλά είναι μια εμπειρία που θέλω να έχω και να ζήσω».

Όταν ρωτήθηκε για την τακτική, δήλωσε: «Ζητάτε πολλά. Θα δείτε στο παιχνίδι. Βέβαια τέσσερις μόλις προπονήσεις είναι δύσκολο να αλλάξεις πράγματα. Θα προσθέσουμε πράγματα. Αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Ο Ρεχάγκελ πήρε του Euro με αυτή και ο Σάντος έκανε πολύ καλά τουρνουά».

Σχετικά με τον κόσμο και το άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», σχολίασε: «Η απουσία του κόσμου είναι κακή γενικότερα για το θέαμα. Είναι δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να γίνει πλεονέκτημα για την Ρουμανία. Το κοινό μας είναι θερμό και μα σπρώχνει στη νίκη. Όμως μπορούμε να ανταποκριθούμε κι έτσι».

Ο Ρανιέρι ρωτήθηκε εάν έχει η Εθνική το πλεονέκτημα για την νίκη: «Πλεονέκτημα δεν υπάρχει. Εγώ είμαι καινούριος. Η Ρουμανία είναι καλή ομάδας και παίζουμε στο γήπεδο μας χωρίς οπαδούς. Άρα δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα. Το πλεονέκτημα ανήκει στη Ρουμανία, όχι σε εμάς».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε πως αισθάνεται που είναι προπονητής στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας: «Είναι μια νέα ατμόσφαιρα. Και είναι καλό που είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδας. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Βρήκα μιας καλή ομάδα, που μπορεί και θέλει να κάνει θυσίες και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Εγώ ξέρω τους παίκτες μου πολύ λίγο ακόμη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τα πάντα στο γήπεδο για να πάρουν τη νίκη».

Για το τι θέλει να δει στον αγωνιστικό χώρο, απάντησε: «Θα ήθελα να δω μια συμπαγή ομάδα στο γήπεδο, η οποία θα κάνει ό,τι έχουμε πει. Το σημαντικό θα πρέπει να έχει καλή φυσική κατάσταση την οποία και έχουμε και να έχουν οι παίκτες μου όρεξη για δουλειά που την έχουν. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Δεν μπορείς να κάνεις μια επανάσταση σε μια ομάδα. Θα ακολουθήσουμε την πετυχημένη συνταγή. Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά. Δεν υπάρχουν παίκτες παλιοί… Άρα ο αντίπαλος θα βρει μια νέα ομάδα. Αλλά αύριο είμαι σίγουρος ότι ο αντίπαλος θα βγει μια ομάδα στο γήπεδο που θα έχει τη θέληση να κάνει ό,τι χρειάζεται για να πάρει τη νίκη. Έχω ήδη χάσει τρεις έμπειρους παίκτες. Και δεν θέλω να χάσω άλλους. Θα κάνω την επιλογή μου με βάσει κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Αρχικά με την φυσική κατάσταση, τι μπορούν να προσφέρουν στον αγωνιστικό χώρο και τον αντίπαλο. Κατανοώ ότι περιμένετε το επόμενο βήμα αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει έτσι γρήγορα».

Για την ομάδα του, ανέφερε: «Η ομάδα είναι πολλή ισχυρή. Είναι πολεμιστές. Έχουν θέληση και αποτελούν την αντιπροσωπευτική εικόνα του Έλληνα και αύριο θα είναι όπως πρέπει».

Για την 11άδα και την τακτική, είπε: «Δεν θέλω να δώσω άλλο πλεονέκτημα λέγοντας το σύστημα και την τακτική. Ανέφερα πριν πως η Ρουμανία έχει πολλά πλεονεκτήματα, ήδη… Μέχρι να γνωρίσω όλους τους παίκτες μου να προσέξω να μην χάσουμε. Εγώ έχω μια πιο επιθετική φιλοσοφία. Καλό το μηδέν στην άμυνα. Αλλά εγώ θέλω να πετυχαίνουμε περισσότερα επιθετικά. Βεβαία αυτό που θέλω πάντα είναι να νικάω».

Τέλος, του ζητήθηκε να βρει το «κλειδί» στο αυριανό ματς: «Το… κλειδί είναι έμπειροι παίκτες που θα πρέπει να πάρουν από το χέρι την ομάδα και να την οδηγήσουν στη νίκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης