Η ομοσπονδία της Ουγγαρίας υποστηρίζει τους φιλάθλους της, αλλά υπόσχεται ότι οι «ταραχοποιοί» θα τιμωρηθούν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021, 18:35
Η ομοσπονδία της Ουγγαρίας υποστηρίζει τους φιλάθλους της, αλλά υπόσχεται ότι οι «ταραχοποιοί» θα τιμωρηθούν

Η Ουγγρική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (MLSZ) υπερασπίστηκε την Παρασκευή με ανακοίνωσή της «την συντριπτική πλειοψηφία» των φιλάθλων της, μία ημέρα μετά την διεξαγωγή του αγώνα με την Αγγλία στη Βουδαπέστη, όπου είχαμε ρίψεις αντικειμένων στο γήπεδο καθώς και ρατσιστικές επιθέσεις κατά παικτών των φιλοξενούμενων, αλλά έδωσε ταυτόχρονα και την υπόσχεση ότι οι «ταραχοποιοί» θα τιμωρηθούν αυστηρά.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των 60.000 οπαδών στην "Puskas Arena" υποστήριξε την ουγγρική ομάδα με κόσμιο τρόπο, ακόμη και όταν ήταν πίσω στο σκορ», ανέφερε η MLSZ σε ανακοίνωσή της. «Όμως όσοι προκάλεσαν επεισόδια πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν αυστηρά».

Οι οπαδοί που πέταξαν καπνογόνα και μπουκάλια στο γήπεδο κινδυνεύουν με δύο χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο, υποστήριξε η ομοσπονδία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τις κραυγές πιθήκων που ακούγονταν εναντίον των ποδοσφαιριστών της Αγγλίας, Ραχίμ Στέρλινγκ και Τζουντ Μπέλιγχαμ, όπως αναφέρθηκε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα περιστατικά αυτά προκάλεσαν σάλο στην Αγγλία και έφεραν την αντίδραση ακόμη και του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος προέτρεψε τη FIFA να «διασφαλίσει ότι αυτό το είδος ντροπιαστικής συμπεριφοράς θα εξαλειφθεί οριστικά».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιτζάρτο, απάντησε κατηγορώντας τους Βρετανούς για «υποκρισία». «Όλοι είδαν στον τελικό του Euro-2020 (σ.σ. στο Λονδίνο), πώς συμπεριφέρθηκαν οι Άγγλοι οπαδοί στους Ιταλούς, που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης», υποστήριξε ο υπουργός. «Δεν μπορούσες καν να ακούσεις τον ιταλικό ύμνο λόγω των σφυριγμάτων των Άγγλων φιλάθλων, πόσο μάλλον των προσβολών μετά τον αγώνα. Επομένως, η υποκρισία δεν έχει θέση, ούτε στον αθλητισμό ούτε στην πολιτική», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021, 18:37