Με περίπου 500 συμμετοχές και πάνω από 180 γκολ στην καριέρα του με τις φανέλες της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Τσέλσι -κυρίως- ο Ντιέγκο Κόστα πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τους «ροχιμπλάνκος» αναζητώντας τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, μέσω του Τσόλο Σιμοένε, ανακοίνωσε την αποχώρηση του Ισπανοβραζιλιάνου φορ με την επίσημη τοποθέτηση να επικαλείται «προσωπικούς λόγους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 32χρονος φορ, που την περσινή σεζόν μέτρησε 30 συμμετοχές με 5 γκολ και ισάριθμες ασίστ, τη φετινή χρονιά έχασε τη θέση του βασικού. Η απρόσμενη απόκτηση του Λουίς Σουάρες το καλοκαίρι, ο οποίος αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα και μετακόμισε στην Ατλέτικο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τροπή που πήραν τα γεγονότα, καθώς ο Ντιέγκο Κόστα επί της ουσίας… παραγκωνίστηκε.

Φέτος μέτρησε μόλις 7 συμμετοχές (2 ως βασικός), προλαβαίνοντας να σκοράρει δύο γκολ στα 204 λεπτά που αγωνίστηκε. Την ώρα που το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Ντιέγκο Κόστα φώναζε έτοιμος να αποχωρήσει με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς είχε δηλώσει πως θέλει να παραχωρηθεί ακόμα και δανεικός. Στόχος φυσικά είναι να κυνηγήσει το τελευταίο του «καλό» συμβόλαιο, αφού το χρόνια περνάνε.

Έτσι, και έγινε λοιπόν. Ο Ντιέγκο Κόστα κέρδισε την ελευθερία του, όμως η Ατλέτικο πήρε τα μέτρα της. Η συμφωνία της αποδέσμευσής του αναφέρει πως, εάν αποφασίσει να υπογράψει σε ομάδα της LaLiga ή του Champions League, ομάδα δηλαδή ανταγωνίστρια της Ατλέτικο Μαδρίτης, θα πληρώσει… πέναλτι ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα έχει συνδεθεί για την απόκτηση του Ντιέγκο Κόστα και από τη στιγμή που οι «κανονιέρηδες» συμμετέχουν στο Europa League (σ.σ. θα αντιμετωπίσουν την Μπενφίκα στη φάση των «32») ο γάμος φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Με τους Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ στον… ανταγωνισμό ο Ντιέγκο Κόστα ευελπιστεί να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να βοηθήσει του Λονδρέζους να ανέβουν στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς βρίσκονται στη 13η θέση με μόλις 20 βαθμούς σε 16 παιχνίδια.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης