Το καλοκαίρι του 2021 ήταν, ίσως, το πιο έντονο στην ζωή του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο νεαρός επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν ήθελε να φύγει από την ομάδα και να μεταγραφεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως οι διοικούντες τον γαλλικό σύλλογο δεν συμφώνησαν στους όρους παραχώρησης, με αποτέλεσμα ο Εμπαπέ να παραμείνει στο Παρίσι. Λίγο νωρίτερα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 δεν κατάφερε να οδηγήσει την Εθνική Γαλλίας σε μια πορεία ανάλογη με αυτήν του Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς οι «πετεινοί» αποκλείσθηκαν πρόωρα στην τελική φάση του EURO 2020 από την Ελβετία. Μάλιστα, το χαμένο πέναλτι του Εμπαπέ στη συγκεκριμένη νοκ άουτ αναμέτρηση ακόμη «πονά» τους συμπατριώτες του.

Στην… εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe», ο Εμπαπέ χαρακτήρισε αυτό το πέναλτι ως μία «μαύρη στιγμή» στην καριέρα του, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά για τη διαμάχη που είχε με τον Ολιβιέ Ζιρού ότι πλέον δεν έχει κανένα θέμα με τον άσο της Μίλαν: «Συνεχίσθηκε, γιατί το άφησαν να συνεχισθεί. Θα σας πω την αλήθεια. Το ίδιο βράδυ, εξοργίστηκα, αλλά δύο ημέρες αργότερα δεν το σκεφτόμουν άλλο. Του το εξήγησα, του είπα αυτό που έπρεπε να του πω και μετά τελείωσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους που έχει θέσει ο Εμπαπέ για την καριέρα του είναι να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Γαλλίας (σ.σ.: μετρά 17 γκολ σε 46 συμμετοχές), με τον Τιερί Ανρί να προηγείται στον σχετικό πίνακα με 51 γκολ και τον Ζιρού να ακολουθεί με 46. Ωστόσο, μιλώντας ξανά για τον Ζιρού, ο Εμπαπέ, τόνισε: «Εάν επιστρέψει στην ομάδα της Γαλλίας, θα τον καλωσορίσω με ανοιχτές αγκάλες. Ήταν πολύ κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ του Τιερί Ανρί – θα ήταν κρίμα να μην είχε την ευκαιρία».

Ακολούθως, ο Εμπαπέ παραδέχθηκε ότι δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση στο EURO 2020, αλλά εξέφρασε και πως ένιωσε εκείνη την περίοδο: «Δεν ήμουν τόσο καλός όσο θα έπρεπε. Το αποδέχομαι και ζω με αυτήν την αποτυχία, γιατί πρόκειται να με βοηθήσει. Με έκαναν να νιώθω άσχημα. Το μήνυμα που έλαβα ήταν ότι ο εγωισμός μου έφερε την ήττα και πως χωρίς εμένα ίσως να είχαμε νικήσει. Ποτέ δεν ήθελα να είμαι πρόβλημα και δεν θα θέλω ποτέ να είμαι πρόβλημα για την εθνική ομάδα».

Στη συνέχεια, ο νεαρός επιθετικός αναφέρθηκε και στην επιθυμία που εξέφρασε στα τέλη Ιουλίου στους διοικούντες την Παρί Σεν Ζερμέν, για να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Ήθελα να ανακαλύψω κάτι άλλο. Είμαι στο γαλλικό πρωτάθλημα για έξι επτά χρόνια. Έδωσα αυτό που προσπάθησα να δώσω στην ομάδα και νομίζω ότι το έκανα καλά. Πιστεύω ότι ήταν κάτι το αξιοσημείωτο. Στη συνέχεια, ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματα που θέλει, αλλά αυτή ήταν η εκτίμησή μου. Η αποχώρηση ήταν το επόμενο λογικό βήμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όμως, ο Εμπαπέ… καθησύχασε τους φιλάθλους της Παρί Σεν Ζερμέν, εξηγώντας ότι ήταν ευτυχισμένος στην ομάδα, αλλά και πως χρωστούσε στους θαυμαστές του και στο γαλλικό κοινό μια σαφή εξήγηση της κατάστασης, εκμυστηρευόμενος ότι δεν συζητά προς το παρόν με τη διοίκησή σχετικά με πιθανή παράταση του συμβολαίου: «Είμαι αρκετό καιρό στο ποδόσφαιρο για να ξέρω ότι η αλήθεια του χθες δεν είναι η αλήθεια του σήμερα ούτε αυτή του αύριο. Εάν μου έλεγαν ότι ο Μέσι επρόκειτο να παίξει στην Παρί Σεν Ζερμέν, δεν θα τους πίστευα. Επομένως, δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».

Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να τον πείσει για να μείνει στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Εμπαπέ άφησε ένα «ανοικτό παράθυρο»: «Είμαστε πολύ μακριά από αυτό, αφού ήθελα να φύγω αυτό το καλοκαίρι. Δεν πρόκειται να γίνω υποκριτής και να πω “ω, δεν ξέρω. Αυτό το καλοκαίρι, η φιλοδοξία μου ήταν ξεκάθαρη: ήθελα να φύγω και να βάλω τον σύλλογο στις καλύτερες συνθήκες για να εξασφαλίσω τον αντικαταστάτη μου. Προς το παρόν, το μέλλον μου δεν είναι η προτεραιότητά μου. Έχω χάσει ήδη πολλή ενέργεια αυτό το καλοκαίρι και ήταν εξαντλητικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης