Η ΑΕΚ πάλεψε στο «Ντα Λουζ» κόντρα στην Μπενφίκα, είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο δεχόμενη ένα γκολ στο 88′ από τον Γκριμάλντο τελικά ηττήθηκε με 1-0 από τους Πορτογάλους, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η «Ένωση», παρά το γεγονός ότι απόψε άξιζε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Λισαβόνα, ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 5ο όμιλο χωρίς να αποσπάσει βαθμό, γεγονός που συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην παρουσία των ελληνικών ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το γκολ του Γκριμάλντο

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με μια μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα, καθώς πλην του Τσόσιτς, ο οποίος αναμενόταν να ξεκινήσει στα χαφ, έδωσε φανέλα βασικού στον Μοράν αντί του Μάνταλου.
Παράλληλα ο Εβρίτης τεχνικός άλλαξε και τη διάταξη της ομάδας του, με την «Ένωση» να παρουσιάζεται, λόγω των συνθηκών με 4-3-3, αντί του γνωστού 4-4-1-1.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «κιτρινόμαυροι» επικεντρώθηκαν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, προκειμένου να μην κινδυνέψουν με ένα γρήγορο γκολ από τους Πορτογάλους, οι οποίοι, εκτός από ένα φάουλ του Γκριμάλντο και μια άστοχη κεφαλιά του Σεμέδο, δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Μπάρκα.
Όσο περνούσε η ώρα η «Ένωση» άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλό, αν ο Μπογέ δεν έχανε το κοντρόλ στην εξαιρετική μπαλιά του Μοράν στο 32΄.
Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να αμύνεται και σιγά σιγά να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα του Ουζουνίδη περίμενε μία καλή ευκαιρία, η οποία της παρουσιάστηκε στο 63΄, όταν από κόρνερ του Μοράν και κεφαλιά του Τσόσιτς, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Άμεση ήταν η απάντηση της Μπενφίκα, η οποία στο 64΄ έφτασε μία ανάσα από το 1-0, με τον Σεφέροβιτς να πλασάρει από κοντά και τον Βασίλη Μπάρκα να δηλώνει «παρών».
Ακριβώς με τη συμπλήρωση 70 λεπτών, ο ίδιος παίκτης «σημάδεψε» το δοκάρι της «κιτρινόμαυρης» εστίας με κεφαλιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Λισαβόνας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, μετά από ασυνεννοησία Οικονόμου-Μπάρκα.
Η Μπενφίκα είχε αρχίσει να πιέζει ολοένα και περισσότερο για να πετύχει ένα γκολ, με τον γκολκίπερ της πρωταθλήτριας Ελλάδας στο 80′ να σώζει την εστία του με σπουδαία απόκρουση σε κλασικό τετ-α-τετ με τον Ζέντσον, ενώ μετά το κόρνερ ο Αλφα Σεμέδο είδε την μπάλα, μετά το σουτ του, να περνάει λίγο άουτ.
Κι ενώ τα λεπτά περνούσαν και οι ελπίδες της ΑΕΚ για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος είχαν αυξηθεί σημαντικά στο 88΄ ο Γαλανόπουλος, προσπαθώντας να ανακόψει τον αντίπαλο του, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε διάστημα πέντε λεπτών, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με 10 παίκτες.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκριμάλντο ο οποίος στο 88′ νίκησε τον Μπάρκα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του, πανηγυρίζοντας ακόμα ένα γκολ εναντίον του «δικεφάλου».
Ακολούθησε άλλο ένα δοκάρι σε βολίδα του Σεφέροβιτς, που ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, στο οποίο η ελληνική ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς και θα μπορούσε να κατακτήσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μπενφίκα-ΑΕΚ 1-0

Γκολ: 88′ Γκριμάλντο

Κίτρινες: Ντίας (Μπενφίκα), Χουλτ (ΑΕΚ), Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)

Κόκκινες: 87′ Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)

Δοκάρια: 71′, 89′ Σεφέροβιτς (Μπενφίκα)

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι (59′ Σέρβι), Σίλβα (35′ λ.τ. Ζίφκοβιτς), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Φέλιξ (76′ Καστίγιο), Φερνάντες
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Γαλανόπουλος, Μοράν (77′ Γκάλο), Κλωναρίδης (61′ Γιαννιώτας), Μπογέ (68′ Μάνταλος), Πόνσε

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Μπάγερν 14 (15-5)
Άγιαξ 12 (11-5)
Μπενφίκα 7 (6-11)
ΑΕΚ 0 (2-13)

 

 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης