Την προπονητική φιλοσοφία του ανέλυσε στην «Bild» ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο προπονητής της ΑΕΚ χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Γερμανία, αφού αποφοίτησε από τη διάσημη σχολή της Κολωνίας, ενώ εκεί έκανε και τα πρώτα βήματα στην καριέρα του.

Έτσι, παραχώρησε συνέντευξη στην πασίγνωστη εφημερίδα, όπου μεταξύ άλλων αναγνώρισε ότι οι ελπίδες για τίτλο είναι πλέον απειροελάχιστες. «Μια ομάδα όπως η ΑΕΚ έχει πάντα φιλοδοξίες. Το καθήκον μας είναι να πλησιάσουμε τον Ολυμπιακό και να εστιάσουμε την προσοχή μας στην ευρωπαϊκή παρουσία μας την επόμενη σεζόν» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε χαρακτηρίζεται από ακρίβεια, ένταση και σκεπτικισμό. Η πρόοδος της ομάδας αναγνωρίζεται και εκτιμάται. Το στυλ μου είναι λίγο ασυνήθιστο για την Ελλάδα. Οι ακρογωνιαίοι λίθοι της φιλοσοφίας μου είναι το γρήγορο ποδόσφαιρο κατοχής και το επιθετικό πρέσινγκ».

Επίσης, μίλησε για τη σχέση του με τους προπονητές της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, και της Λειψίας, Ντομένικο Τεντέσκο. «Υπάρχουν συγκρίσεις και το θάρρος είναι βασικό στοιχείο και για τους δυο μας. Εγώ προσπαθώ να το κάνω με τον δικό μου τρόπο εδώ, και ο Γιούλιαν με τον δικό του τρόπο στο Μόναχο.

Έχουμε φιλική σχέση και είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο στέκεται και βάζει τη σφραγίδα του στην Μπάγερν. Αυτό ισχύει και για τον προπονητή της Λειψίας, Ντομένικο Τεντέσκο, ο οποίος είναι επίσης φίλος μου. Εξακολουθούμε να είμαστε σε επαφή με τον Ντομένικο και τον Γιούλιαν, ακόμα κι αν είμαστε όλοι πολύ απασχολημένοι αυτή τη στιγμή και δεν μιλάμε ή γράφουμε πλέον τακτικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, μίλησε για τον Χακάν Τσαλχάνογλου (τον οποίο ανέδειξε στην Καρσλσρούη) και τον Ντίνο Μαυροπάνο: «Ο Χακάν δεν χρειάζεται να πει “ευχαριστώ”. Όταν βλεπόμαστε, είναι πάντα θερμός μαζί μου και μου γράφει ωραία μηνύματα. Είμαι χαρούμενος για την πορεία του. Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος έχει ωριμάσει και εξελιχθεί από ταλέντο σε έμπειρο άνθρωπο και κορυφαίο επαγγελματία.

Ο Μαυροπάνος έχει όλα όσα χρειάζονται για έναν κορυφαίο αμυντικό. Είναι δυνατός, με καλά εκπαιδευμένο σώμα, ταχύτητα και τακτική κατανόηση. Μετά τον πρώην σταρ της Ντόρτμουντ, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο Μαυροπάνος είναι ο επόμενος Έλληνας που έχει ό,τι χρειάζεται ένας μεγάλος σύλλογος όπως η Μπάγερν Μονάχου ή η Μπορούσια Ντόρτμουντ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης