Ο Κιλιάν Εμπαπέ έλαμψε στην άνετη νίκη της Γαλλίας επί της Αυστραλίας με 4-1 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παίρνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν σημείωσε ένα γκολ και είχε και μία ασίστ, σε μια εντυπωσιακή παρουσία στην επίθεση των «μπλε». Ο Γάλλος σούπερ σταρ σε ηλικία 23 ετών και 337 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην Ιστορία της Γαλλίας που έφτασε τα 5 γκολ σε τελικά Μουντιάλ, ενώ πέτυχε 12 τέρματα στα τελευταία 11 ματς της εθνικής ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεξιός μπακ των Αυστραλών, Νατ Άτκινσον, είχε το «βαρύ» καθήκον να επιτηρεί τον Εμπαπέ. Έκανε ότι μπορούσε, αλλά ο Γάλλος ήταν ασταμάτητος, όπως εξηγεί ο ίδιος, πλέκοντας το εγκώμιο του διάσημου άσου:

«Ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη αγωνιστική εμπειρία της καριέρας μου. Σίγουρα έχω ευθύνη για το δεύτερο γκολ της Γαλλίας, αλλά όλοι είδαμε τι μπορεί να κάνει ο Άτκινσον. Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί έχει αποδοχές που ξεπερνούν τα 200 εκατ. δολάρια. Η ταχύτητα του και η έκρηξη του στα πρώτα βήματα είναι κάτι μοναδικό. Προσπάθησα, έτρεξα όσο μπορούσα, αλλά αυτός ο τύπος δεν σταματιέται εύκολα»,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης