Μία ιστορική νίκη, η οποία είναι ενδεχομένως η μεγαλύτερη στην ιστορία της, πέτυχε το Σάββατο η Εθνική Νέων στο Μπέρτον επί της Αγγλίας με 2-1 σκορ, αποτέλεσμα που καθιστά την «γαλανόλευκη» ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους προημιτελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U19.

Απέναντι σε παίκτες που αγωνίζονται στις ακαδημίες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, (Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τσέλσι), η ομάδα του Γιάννη Γκούμα όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά κατάφερε να φύγει με ένα ιστορικό «διπλό» που την φέρνει στην κορυφή του 2ου ομίλου της Elite round της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Δανία (2-2) δεν επηρέασε καθόλου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που με εξαιρετική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης πέτυχε αυτό που λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να κάνει.

Η Εθνική αιφνιδίασε τα «Τρία Λιοντάρια» στο 34΄ με τον Λιάβα να σκοράρει μετά από ασίστ του Μελιόπουλου, ενώ 69΄ ο Διαμαντής έδωσε σημαντικό προβάδισμα με το 2-0 μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπότου.

Το μόνο που κατάφεραν οι Άγγλοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις (2-1) με πέναλτι του Γκιμπς-Γουάιτ. Πλέον η Εθνική Νέων κρατά την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη την Τρίτη επί της Τσεχίας εξασφαλίζει το «εισιτήριο» για τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενδεκάδα (Γιάννης Γκούμας): Νικοπολίδης, Λύρατζης, Διαμαντής, Αντζουλάς, Μιχαηλίδης, Μπότος, Μελιόπουλος, Τσιγγάρας, Λιάβας (64’ Βιταλιώτης), Εμμανουηλίδης, Σέχου (53’ Τσαούσης).

Το δεύτερο γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκρότηματος:

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα 4 (4:3)

2. Αγγλία 3 (5:3)

3. Δανία 1 (2:2)

4. Τσεχία 0 (1:4)

Η 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 23/3

Ελλάδα – Αγγλία 2-1 (34′ Λιάβας, 69′ Διαμάντης / 91′ Γκιμπς-Γουάιτ)

18:30 Τσεχία – Δανία

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τρίτη 26/3

16:00 Δανία – Αγγλία

16:00 Τσεχία – Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης